Kā izvairīties no finansiālām grūtībām? Kā tās risināt?

Maksātnespējas kontroles dienests sadarbībā ar Rēzeknes biznesa inkubatoru organizē informatīvu lekciju “Kā izvairīties no finansiālām grūtībām? Kā tās risināt?”
Mērķauditorija: esošie un topošie uzņēmēji, uzņēmēju nevalstiskās organizācijas, citi interesenti.
Laiks: Rēzekne - 2019.gada 29.novembrī pl.14:00 – 16:00
Vieta: LIAA Rēzeknes biznesa inkubatorā, Rēzeknē, Baznīcas iela 19
Pasākuma programma:

“Finansiālo grūtību risināšanas mehānismi un to ieguvumi“

Maksātnespējas kontroles dienesta pārstāvju lekcija par Latvijā pieejamiem finansiālo grūtību risināšanas mehānismiem (tiesiskās aizsardzības process, ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process, ārpustiesas parādu restrukturizācija) un to ieguvumiem.
Latvijā pastāv vairāki mehānismi, finansiālo grūtību risināšanai un maksātspējas atjaunošanai – Maksātnespējas likumā paredzētais tiesiskās aizsardzības process, ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process, ir arī iespējams parādus kārtot ārpus tiesas, savstarpēji vienojoties. Diemžēl no 2008. līdz 2018.gadam statistika liecina, ka tiesiskās aizsardzības process, ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process tiek izmantots maz un tā iemesla dēļ, ka problēmas tiek sāktas kārtot novēloti, ir daudz neizdevušos procesu – kas pārgāja maksātnespējā. Līdz ar to ir identificēts, ka viena no problēmām, kādēļ tiesiskās aizsardzības process un ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process netiek izmantoti pietiekamā apmērā ir informācijas un labo piemēru trūkums par procesiem. Lai šo situāciju risinātu ir nepieciešams veikt plašu sabiedrības izglītošanas darbu par procesiem, tā iespējām, ieguvumiem un labajiem piemēriem.
Lekcijas ietvaros finansiālo grūtību risināšanas mehānismi tiks aplūkoti gan no uzņēmēja, kas nonācis finansiālās grūtībās puses, gan arī no uzņēmēja kā kreditora puses. Dalībnieki uzzinās kādi ir galvenie iemesli finansiālajām grūtībām, kad un kā ir iespējams tās risināt, kādas ir galvenās parādu un biznesa restrukturizācijas metodes, kādi ir novēršamie iemesli, kāpēc kreditori nesaskaņo parādu restrukturizācijas plānu, u.c.
Dalība pasākumā - bez maksas.
Pieteikšanās: http://ejuz.lv/68pf
Līdzorganizatori:|
Maksātnespējas kontroles dienests
Twitter @maksatnespeja
LIAA Rēzeknes biznesa inkubators
https://www.facebook.com/LIAARezekne/
FB: https://www.facebook.com/events/435666410666494/
LIAA: http://www.liaa.gov.lv/lv/pasakumi/lekcija-ka-izvairities-no-finansialam-grutibam-ka-tas-risinat-rezekne

Click to listen highlighted text!