30.09.2014

Uzņēmējdarbība

PROGRAMMA

Biznesa dienas Rēzeknē no 20. oktobra līdz 1. novembrim

Ikgadējā uzņēmējsabiedrību izstāde “Rēzeknes Uzņēmējs” šogad notiks 31.oktobrī un 1.novembrī, bet jau no 20. oktobra uzņēmējiem tiek piedāvāta iespēja piedalīties vairākos semināros un forumos Rēzeknes Biznesa dienu ietvaros. Partnerībā ar Rēzeknes Uzņēmēju biedrību, Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK) Ekonomikas ministriju, Rēzeknes pilsētas un novada pašvaldību, Rēzeknes Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldi, Latgales Plānošanas reģionu, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un citām institūcijām šogad Rēzeknē paredzēta divas nedēļas ilga Biznesa dienu pasākumu programma. Latgales reģiona uzņēmējiem, valsts un pašvaldību institūciju pārstāvjiem un citiem interesentiem tā būs iespēja gūt vispusīgu informāciju par uzņēmējdarbības aktualitātēm, pilnveidot zināšanas semināros, diskutēt par reģiona attīstībai aktuāliem jautājumiem.
Pasākumus norisi koordinē Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) konsultatīvais centrs Rēzeknē. LDDK pārstāve Latgales reģionā Skaidrīte Baltace uzskata, ka biznesa dienas Rēzeknē pulcēs ne vien vietējos, bet arī visa Latgales reģiona uzņēmējus un citus interesentus, izvēloties kādu vai vairākus sev interesējošus pasākumus. Reģionā nav daudz tādu notikumu, kur stiprināt uzņēmēju, pašvaldību un valsts institūciju savstarpējo sadarbību, un šādas biznesa dienas Rēzeknē varētu kļūt par labu tradīciju.
Biznesa dienas sāksies pirmdien, 20. oktobrī ar semināru “Konkurence un vienošanās: kas jāzina uzņēmumam” (Latgales vēstniecības GORS semināru telpa, sākums plkst.14.00). Semināru organizē Latvijas Republikas Konkurences padome, lai sniegtu informāciju par to kā un kāpēc Konkurences padome regulē uzņēmumu savstarpējās attiecības, kā izmantot konkurējošiem uzņēmumiem atļautās sadarbības iespējas un nenonākt pārkāpēja lomā, aizsargāt savu uzņēmumu no citu pastrādātiem pārkāpumiem. Pieteikšanās, rakstot e-pastu: inita.kabanova@kp.gov.lv, tālrunis 67365210.
Otrdien, 21. oktobrī notiks Latgales Plānošanas reģiona organizēts seminārs “Kā iegūt finansējumu no investoriem, kur tos atrast” (Rēzeknes novada domes mazā zāle, sākums plkst. 10). Seminārā Latgales plānošanas reģiona pašvaldību pārstāvjiem, komercdarbības konsultantiem, uzņēmējiem, augstākās izglītības iestāžu, zinātnes institūciju pārstāvjiem u.c. interesentiem būs iespēja gūt informāciju par to, kāds labums no privātajiem finanšu investoriem, kā atrast privātos finanšu investorus un kā tiem prezentēt savu uzņēmumu vai biznesa ideju, ko sagaida finanšu investori, no kā uzmanīties sarunās ar potenciālo investoru, kā nepārdot uzņēmumu pārāk lēti u.c. Pieteikšanās, rakstot e-pastu: sarmite.teivane@latgale.lv, tālrunis 26544229.
Ceturtdien, 23. oktobrī plānots seminārs “Uzņēmēja gēns BOSI”. Kā panākt strauju un ilgtspējīgu biznesa pieaugumu, apgrozījuma kāpināšanu, vienlaicīgi nodrošinot veselīgu uzņēmuma rentabilitāti? Academia Baltijas reģiona vadītājs Jānis Skrūzkalns atklās BOSI programmas būtību, palīdzēs izprast, kā uzņēmēja gēns ietekmē biznesu, ko darīt, lai bizness nonāktu nākamajā attīstības līmenī (Rēzeknes pilsētas domes mazā zāle, sākums plkst. 14:00). Pieteikšanās, rakstot e-pastu: elina.lore@academia.lv, tālrunis 26464122.
Rēzeknes Biznesa dienu ietvaros piektdien, 24. oktobrī norisināsies arī viens no Ekonomikas ministrijas rīkotajiem reģionālajiem forumiem “Atbalsts uzņēmējiem” (ARPC “Zeimuļs” lielā zāle, sākums plkst.10). Forumā kopā ar sadarbības partneriem – Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum, Latvijas Garantiju aģentūru, Nodarbinātības valsts aģentūru, Lauku atbalsta dienestu un Centrālo Finanšu un līgumu aģentūru – komersantiem tiks sniegta plaša informācija par pieejamo valsts atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai, kā arī plānotajām ES fondu programmām 2014.–2020. gada plānošanas periodā. Pasākuma dienas kārtība un pieteikšanās Ekonomikas ministrijas mājas lapā.
Ceturtdien, 30. oktobrī notiks Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas uzņēmēju forums un kontaktbirža. To organizē Latvijas Tirdzniecības un rūpiecības kamera Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas pārrobežu programmas projektā “Vienotās uzņēmējdarbības atbalsta un sadarbības veidošanas sistēmas izveide Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas ilgtspējīgai pārrobežu sadarbībai” (B2B). Foruma tēma – loģistika un inovācijas (Rēzeknes Augstskola, Atbrīvošanas alejā 115, sākums plkst.10.00). Pieteikšanās dalībai forumā, rakstot e-pastu: projects@chamber.lv, tālrunis 26416777.
Biznesa dienu noslēgumā 31. oktobrī un 1. novembrī notiks izstāde “Rēzeknes Uzņēmējs”, ko Rēzeknes Uzņēmēju biedrība šogad rīko jau piekto gadu. Šī ir lielākā šāda veida izstāde reģionā, kas pulcē ražotājus, pakalpojumu sniedzējus un amatniekus, un jau kļuvusi par tradicionālu un iecienītu pasākumu. Šogad izstāde notiks Rēzeknes 2. vidusskolas sporta kompleksā piektdien, 31. oktobrī no plkst. 11 līdz 18 un sestdien, 1. novembrī no plkst. 9 līdz 15. Ieeja izstādes apmeklētājiem būs bez maksas. Pieteikšanās dalībai izstādē “Rēzeknes Uzņēmējs 2014” notiek līdz 20. oktobrim, rakstot e-pastu reub@inbox.lv. Izstādes ietvaros, kā jau ierasts, sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas domi notiks arī Biznesa vakars, kurā pašvaldība apbalvos šogad veiksmīgākos Rēzeknes uzņēmējus.
Plašāka informācija par Rēzeknes Biznesa dienu programmu un pieteikšanos dalībai pasākumos pieejama Rēzeknes Uzņēmēju biedrības mājas lapā, tālrunis informācijai 20221185.
Informāciju sagatavoja:
Skaidrīte Baltace
LDDK reģionālās attīstības un sociālā dialoga koordinatore Latgales reģionā

Click to listen highlighted text!