Ziemassvētkos lielākais prieks ir būt kopā. Šī gada garumā mēs satikāmies un kļuvām par labiem draugiem ikmēneša vietējo mājražotāju un amatnieku tirdziņā. 22.decembrī no plkst. 12:00 līdz 16:00 Rēzeknes novada pašvaldības telpās (Atbrīvošanas alejā 95, Rēzeknē) Ziemassvētku noskaņās norisināsies pēdējais šī gada vietējo mājražotāju un amatnieku tirdziņš.

Ikviens varēs atrast kādu kārumu svētku mielastam, kur līdzās dažādiem gaļas izstrādājumiem kā īpaša delikatese būs kūpinātas zivis no Lubānas ezera. Sāta sajūtu radīs svaigi cepta maize, savukārt sviestiņu un citus piena produktus, ko piekost klāt maizes šķēlei, varēsiet izvēlēties no z/s "Ceļtekas" un LPKS "Viļāni" produkcijas klāsta. Tirdziņā piedalīsies ne tikai Rēzeknes novada mājražotāji, bet arī kaimiņi. Vieni no tiem ir Riebiņu novada bioloģiskā saimniecība "Juri", kuri ciemos brauc ar bagātīgu sieru vezumu. Viņi taisa ne tikai tradicionālo sieru ar ķimenēm, bet arī maigo Mocarellu un daudzus citus. Savukārt kārumnieki atradīs vietējos augļus un konditoru saldos brīnumdarbus. Lai būtu stiprs un vesels šajā ziemas laikā, imunitātes stiprināšanai varēs sarūpēt dažādas zālīšu tējas, sīrupus, garšvielas, ķiplokus un pat mārrutkus, kas ir lieliska piedeva gaļas un zivju ēdieniem. Tāpat neizpaliek arī medus produkti, bišu vaska aksesuāri un svecītes. Zinātāji saka – to sastāvā esošais propoliss, kas izdalās degšanas laikā, attīra gaisu no mikrobiem.

Lai neuztraucies tie, kas vēl nav paspējuši sarūpēt dāvanas saviem tuviniekiem. Varbūt tieši koka amatnieku, ādas apstrādes un rokdarbnieču meistardarbos ieraudzīsiet sen kāroto un ilgi meklēto – gan siltus cimdiņus un zeķītes, gan arī izpērļotas rotaslietas un daudz ko citu.

Čaklākie dāvanas var izveidot paši, izmēģinot roku radošajās darbnīcās. Kā patīkams pārsteigums var būt gan skaista apsveikumu kartiņa 3D dekupāžas tehnikā, gan arī unikāla glāze izdaiļota stikla kodināšanas tehnikā. Par patiesu Ziemassvētku atmosfēras uzburšanu parūpēsies Mārīte Lipska ar piparkūku cepšanu, kur ikviens varēs līdzdarboties. Tā kā radošajās darbnīcās ir ierobežots dalībnieku skaits, lūgums pieteikties laicīgi, zvanot nodibinājuma LEARN vecākajai konsultantei Ilzei Kiščenko pa tālruni 26516242 vai rakstot uz e-pastu learn@rezeknesnovads.lv.

Ilze Kiščenko,
Nodibinājuma "Lauku ekonomikas attīstībai Rēzeknes novadā" vecākā konsultante

Click to listen highlighted text!