Rēzeknes novada foajē atklāta fotoizstāde "Latgales ainavas"

08.06.2016

Kultūra

Rēzeknes novada pašvaldības ēkas foajē (Atbrīvošanas aleja 95A) visu jūniju apskatāma fotoizstāde "Latgales ainavas", ko piedāvā Daugavpils fotostudija "Ezerzeme -F". Izstādē izvietoti gan brīnišķīgi Latgales dabas skati, gan netradicionāli un pārsteidzoši fotomirkļi, kurus tvērusi fotogrāfa kamera.
Izstādē ar saviem darbiem piedalās fotogrāfi Ivars Skudra, Linards Onzuls, Olga Petrova, Genādijs Lins, Jurijs Berdņikovs, Anatolijs Kivrins, Viktors Savčenko, Jurijs Dunaiskis.  Fotostudija „Ezerzeme - F” apvieno cilvēkus, kas nav vienaldzīgi pret fotogrāfiju: gan profesionālus fotogrāfus, gan amatierus. Fotostudijas vadītājs ir Linards Onzuls. Radošais kolektīvs aktīvi piedalās konkursos, tematiskajās un personālizstādēs. Darbu izstādes ir bijušas gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.
Kā pastāstīja izstādes iniciators, Rēzeknes fotokluba "ARTērija" vadītājs Eduards Medvedevs, Rēzeknes fotoklubs jau vairākus gadus sadarbojas un draudzējas ar Daugavpils fotoklubu "Ezerzeme-F", rīkojot kopīgas izstādes gan Daugavpilī, gan Rēzeknē, kā arī rīko ceļojošas kopizstādes. "Uzskatu, ka tāda sadarbība un foto izstādes ir ļoti vajadzīgas un nepieciešamas jauniem fotogrāfiem, kā arī iedzīvotājiem, lai parādītu un attīstītu fotomākslu, paskatītos ar radošo fotogrāfu acīm uz mūsu skaisto dzimteni un visu to kas mums ir apkārt."
Fotoizstādes Rēzeknes novada foajē ir kļuvušas par labu tradīciju -- sagaidot Rēzeknes novada dienu, jūlijā būs apskatāma fotoizstāde "Novada ļaudis", kas veidota no 2015. gada maijā notikušā J. Gleizdam veltītā fotoplenēra darbiem.

Click to listen highlighted text!