Jaunieši aicināti pieteikties Kārļa Lielā balvai 2018

10.01.2018

Projekti

Eiropas Parlaments aicina pieteikties jauniešus vecumā no 16 līdz 30 gadiem Eiropas mēroga projektam -  Kārļa Lielā balvai 2018. Konkursa mērķis ir ES līmenī iepazīstināt ar projektiem, kas veicina saprašanos un veido kopīgu eiropeisko identitāti, kā arī praktiski demonstrē uzskatāmus piemērus par eiropiešu kā vienas kopienas dzīvi.

Visiem 28 valstu uzvarētājiem būs iespēja ar savu projektu iepazīstināt plašu, starptautisku auditoriju. Balva par labāko projektu ir 7500 eiro, otrā vieta saņems 5000 eiro, bet trešā – 2500 eiro. Trīs labāko projektu pārstāvji 2018. gada rudenī apmeklēs Eiropas Parlamentu Briselē vai Strasbūrā. Savukārt visu 28 ES valstu izvirzīto projektu pārstāvji 2018. gada maijā tiks aicināti doties četru dienu ceļojumā uz Āheni, Vācijā, lai piedalītos apbalvošanas ceremonijā. Pieteikties Eiropas Jaunatnes Kārļa Lielā balvas konkursam var līdz 2018.gada 29.janvārim. Informācija par balvu, pieteikšanās anketa, konkursa nolikums un atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem atrodamas Kārļa Lielā balvas tīmekļa vietnē. Vietnē iespējams aplūkot arī iepriekšējo gadu laureātu projektus. Piemēram, 2017. gadā konkursā pirmo vietu ieguva Polijas tiešsaistes radio projekts par Eiropas Brīvprātīgo darbu “Erasmus evening”. Otro vietu ieguva pasākums/ ES karogu parāde “Re-discover Europe”. Trešo vietu - nīderlandiešu projekts “Are We Europe”. Eiropas Jaunatnes Kārļa Lielā balva Balvu 2008. gadā iedibināja Eiropas Parlaments un Āhenes pilsētas Starptautiskās Kārļa Lielā balvas fonds. 2018. gadā balva tiks pasniegta jau 11. reizi. Eiropas jaunatnes Kārļa Lielā balvas mērķis ir veicināt Eiropas apziņas veidošanos jauniešu vidū un viņu līdzdalību Eiropas integrācijas projektos. Balvu piešķir jauniešu projektiem, kas veicina sapratni Eiropā un visā pasaulē, veido kopīgu eiropeisko identitāti, kā arī praktiski demonstrē uzskatāmus piemērus par eiropiešu kā vienas kopienas dzīvi. Katru gadu žūrijas 28 ES dalībvalstīs nosaka nacionālo uzvarētāju. Pēc tam tos vērtē Eiropas žūrija - trīs labākie projekti saņem naudas balvu un iespēju prezentēt projektu plašai, starptautiskai auditorijai.
Plašāka informācija Signe Znotiņa-Znota Eiropas Parlamenta preses sekretāre Latvijā Tālr.: + 371 26440185 signe.znotina-znota@europarl.europa.eu
Click to listen highlighted text!