Rēzeknes novada pašvaldības datu privātuma politika

Rēzeknes novada pašvaldības administrācija, tās struktūrvienības un pašvaldību iestādes īsteno pašvaldībai deleģēto valsts pārvaldes funkciju un uzdevumu izpildi, kas nereti nosaka arī nepieciešamību apstrādāt personas datus. Pašvaldība savā darbībā ievēro Vispārīgās datu aizsardzības regulas, Fizisko personu datu apstrādes likuma un citos normatīvajos aktos noteiktās prasības attiecībā uz personas datu apstrādes likumīgumu un aizsardzību.

Datu privātuma politikas mērķis ir sniegt informāciju par galvenajiem mūsu veiktajiem personas datu apstrādes nolūkiem, to tiesisko pamatojumu un citu informāciju saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulai Nr. 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) 13.panta nosacījumiem:  

Pārzinis: Rēzeknes novada pašvaldība. Adrese: Atbrīvošanas aleja 95a, Rēzekne, LV 4601, reģistrācijas Nr. 90009112679, Tālr. 64622238, epasts: info@rezeknesnovads.lv   

Datu aizsardzības speciālisti: Raivis Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Raivis@grubesbirojs.lv un Viesturs Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Viesturs@grubesbirojs.lv 

Personas datu apstrādes pamatnolūki:

  • Iedzīvotāju uzskaite (t.sk. deklarētās dzīvesvietas datu apstrāde);
  • Civilstāvokļa aktu uzskaite (t.sk. dzimšanas, miršanas un laulību lietu uzskaite);
  • Nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju uzskaite;
  • Būvvaldes lietu uzskaite;
  • Sociālās palīdzības uzskaite;
  • Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojuma saņēmēju uzskaite;
  • Bāriņtiesas lietu uzskaite (t.sk. notariālo pakalpojumu uzskaite);
  • Administratīvo pārkāpumu uzskaite;
  • Izglītības iestāžu audzēkņu uzskaite;
  • Lietvedības dokumentu uzskaite (t.sk. citu pašvaldībai uzlikto funkciju uzskaitei nepieciešamā personas datu apstrāde);
  • Grāmatvedības uzskaite;
  • Personāllietu uzskaite;
  • Pretendentu uzskaite;
  • Bibliotēkas apmeklētāju uzskaite;
  • Video novērošana (noziedzīgu nodarījumu novēršanai un atklāšanai saistībā ar fizisko personu drošības un īpašuma aizsardzības nodrošināšanu);
  • Klientu uzskaite apsaimniekošanas un uzturēšanas pakalpojumu nodrošināšanai;
  • Pansionāta iemītnieku uzskaite;
  • Pašvaldības policijas administratīvo pārkāpumu uzskaite;
  • Klientu (pacientu) uzskaite Veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas nodrošināšanai.
  • Muzeju (nemateriālā kultūras mantojuma) krājumu uzskaite 

Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums:

Mūsu veiktās personas datu apstrādes likumīgumu nosaka vismaz viens no šādiem pamatojumiem:

  • Datu subjekts (fiziskā persona) ir devis piekrišanu savu personas datu apstrādei vienam vai vairākiem konkrētiem nolūkiem.
  • Apstrāde ir vajadzīga līguma, kura līgumslēdzēja puse ir datu subjekts, izpildei vai pasākumu veikšanai pēc datu subjekta pieprasījuma pirms līguma noslēgšanas;
  • Apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uz pārzini attiecināmu Latvijas Republikā spēkā esošo tiesību aktos noteikto pienākumu izpildei;
  • Apstrāde ir vajadzīga, lai aizsargātu datu subjekta vai citas fiziskas personas vitālas intereses;
  • Apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs vai īstenojot pārzinim likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras;
  • Apstrāde ir vajadzīga pārziņa vai trešās personas leģitīmo interešu ievērošanai, izņemot, ja datu subjekta intereses vai pamattiesības un pamatbrīvības, kurām nepieciešama personas datu aizsardzība, ir svarīgākas par šādām interesēm, jo īpaši, ja datu subjekts ir bērns.  

Personas datu papildus ieguves avoti: Datu subjekta sniegtā informācija. Atsevišķiem nolūkiem personas dati tiek iegūti arī no valsts informāciju sistēmām. 

Personas datu glabāšanas ilgums: glabāšanas ilgums ir atkarīgs no attiecīgā personas datu apstrādes nolūka, nepārsniedzot termiņu, kas ir noteikts Latvijas Republikas tiesību aktos.  

Personas datu saņēmēji: Datu subjekts (fiziskā persona) par sevi; Rēzeknes novada pašvaldības pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs, kas sniedz Pašvaldībai noteiktu pakalpojumu atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas (ja tām ir atbilstošs pilnvarojums). Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām. 

Datu subjekta tiesības: Jūsu tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai:

  • Tiesības būt informētam - Jums ir tiesības tikt informētam, pārredzamā un saprotamā veidā saņemot informāciju par veikto personas datu apstrādi.
  • Tiesības piekļūt personas datiem - Jums ir tiesības pieprasīt informāciju no Pašvaldības par Jūsu veikto personas datu apstrādi.
  • Tiesības personas datu labošanai - ja uzskatāt, ka informācija par Jums ir nepareiza vai nepilnīga, Jums ir tiesības lūgt Pašvaldībai tos labot. ņemot vērā Jūsu pieprasījumu, Pašvaldība nodrošinās Jūsu personas datu labošanu, ja tie ir neatbilstoši, nepilnīgi un / vai neprecīzi. Ja tomēr Pašvaldība nolems nelabot Jūsu personas datus, Pašvaldība Jums sniegs skaidrojumu, kāpēc tie netiks laboti.
  • Tiesības atsaukt piekrišanu personas datu apstrādei - ciktāl Pašvaldība apstrādā Jūsu personas datus, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, Jums ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei. Šādā gadījumā Pašvaldība pārtrauks apstrādāt Jūsu personas datus tam nolūkam, kādam Jūs devāt savu piekrišanu. 
  • Tiesības pieprasīt personas datu dzēšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības prasīt Pašvaldībai dzēst Jūsu personas datus (piemēram, gadījumos, ja Jūsu personas datu apstrādes likumiskais pamatojums balstās tikai uz Jūsu sniegto piekrišanu). Savukārt, ja Jūsu personas datu apstrādi regulē un nosaka ārējie normatīvie akti, Pašvaldībai visticamāk nebūs tiesības dzēst Jūsu personas datus.
  • Tiesības ierobežot vai iebilst pret datu apstrādes veikšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības pieprasīt Pašvaldībai uz laiku ierobežot Jūsu personas datu apstrādi (piemēram, gadījumos, ja datu subjekts ir konstatējis neprecizitātes savos personas datos un Pašvaldībai nepieciešams laiks datu precizitātes pārbaudei vai arī datu subjekts var iebilst pret personas datu izmantošanu profilēšanā, tiešās tirgvedības nolūkos, vai arī zinātniskās vai vēstures pētniecības nolūkos vai statistikas nolūkos, izņemot, ja apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs). Informācijai, ja Jūs pieprasāt, lai Jūsu datu apstrāde tiek ierobežota, vai Jūs iebilstat pret datu apstrādi, tas var ietekmēt Jūsu iespējas saņemt Pašvaldības pakalpojumus. 
  • Tiesības uz personas datu pārnesamību - Jums ir tiesības saņemt vai nodot savus personas datus tālāk citai trešajai personai. Ja Pašvaldība apstrādā personas datus saskaņā ar datu subjekta piekrišanu vai pamatojoties uz līgumu, un tie ir saglabāti strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā, datu subjektam ir tiesības lūgt personas datu nosūtīšanu tieši no viena pārziņa citam pārzinim, ja tas ir tehniski iespējams. Šīs tiesības netiek attiecinātas uz personas datiem, kas tiek apstrādāti, lai izpildītu uz Pašvaldību attiecināmu juridisku pienākumu, vai, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs vai īstenojot pašvaldībai likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras.
  • Tiesības nebūt par automatizēta individuāla lēmuma, tostarp profilēšanas, subjektu - Katram datu subjektam ir tiesības nebūt tāda lēmuma subjektam, kurš ir balstīts tikai uz automatizētu apstrādi (bez cilvēku iesaistes), ieskaitot profilēšanu, kas rada datu subjektam tiesiskas sekas vai būtiski to ietekmē līdzīgā veidā. Informējam, ka Pašvaldība neveic automatizētu lēmumu pieņemšanu personas datu apstrādei.
  • Tiesības sūdzēties - Ja Jūs neapmierina Pašvaldības atbilde, vai uzskatāt, ka Pašvaldība veic personas datu apstrādi pretēji normatīvo aktu prasībām, Jūs varat iesniegt sūdzību uzraudzības iestādei - Datu valsts inspekcijai vai Pašvaldības norīkotajam datu aizsardzības speciālistam.

Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

 PIELIKUMS

 Informācija par Rēzeknes novada pašvaldības personas datu apstrādes pamatnolūkiem saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulai Nr. 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) 13.panta nosacījumiem:

 

Personas datu apstrādes nolūks: Video novērošana (noziedzīgu nodarījumu novēršanai un atklāšanai saistībā ar fizisko personu drošības un īpašuma aizsardzības nodrošināšanu).

Pārzinis: Rēzeknes novada pašvaldība. Adrese: Atbrīvošanas aleja 95a, Rēzekne, LV 4601, reģistrācijas Nr. 90009112679, Tālr. 64622238, epasts: info@rezeknesnovads.lv 

Datu aizsardzības speciālists: Raivis Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Raivis@grubesbirojs.lv un Viesturs Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Viesturs@grubesbirojs.lv

Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta d) un e) apakšpunkts.

Personas datu papildus ieguves avoti: Nav.

Personas datu glabāšanas ilgums: aptuveni 2 nedēļas.

Personas datu saņēmēji: Datu subjekts (fiziskā persona) par sevi; Pašvaldības pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs, kas sniedz Pašvaldībai noteiktu pakalpojumu atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas; Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.

Datu subjekta tiesības: Jūsu tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai:

·         Tiesības būt informētam - Jums ir tiesības tikt informētam, pārredzamā un saprotamā veidā saņemot informāciju par veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības piekļūt personas datiem - Jums ir tiesības pieprasīt informāciju no Pašvaldības par Jūsu veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības personas datu labošanai - ja uzskatāt, ka informācija par Jums ir nepareiza vai nepilnīga, Jums ir tiesības lūgt Pašvaldībai tos labot. ņemot vērā Jūsu pieprasījumu, Pašvaldība nodrošinās Jūsu personas datu labošanu, ja tie ir neatbilstoši, nepilnīgi un / vai neprecīzi. Ja tomēr Pašvaldība nolems nelabot Jūsu personas datus, Pašvaldība Jums sniegs skaidrojumu, kāpēc tie netiks laboti.

·         Tiesības atsaukt piekrišanu personas datu apstrādei - ciktāl Pašvaldība apstrādā Jūsu personas datus, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, Jums ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei. Šādā gadījumā Pašvaldība pārtrauks apstrādāt Jūsu personas datus tam nolūkam, kādam Jūs devāt savu piekrišanu. 

·         Tiesības pieprasīt personas datu dzēšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības prasīt Pašvaldībai dzēst Jūsu personas datus (piemēram, gadījumos, ja Jūsu personas datu apstrādes likumiskais pamatojums balstās tikai uz Jūsu sniegto piekrišanu). Savukārt, ja Jūsu personas datu apstrādi regulē un nosaka ārējie normatīvie akti, Pašvaldībai visticamāk nebūs tiesības dzēst Jūsu personas datus. 

·         Tiesības ierobežot vai iebilst pret datu apstrādes veikšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības pieprasīt Pašvaldībai uz laiku ierobežot Jūsu personas datu apstrādi (piemēram, gadījumos, ja datu subjekts ir konstatējis neprecizitātes savos personas datos un Pašvaldībai nepieciešams laiks datu precizitātes pārbaudei vai arī datu subjekts var iebilst pret personas datu izmantošanu profilēšanā, tiešās tirgvedības nolūkos, vai arī zinātniskās vai vēstures pētniecības nolūkos vai statistikas nolūkos, izņemot, ja apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs). Informācijai, ja Jūs pieprasāt, lai Jūsu datu apstrāde tiek ierobežota, vai Jūs iebilstat pret datu apstrādi, tas var ietekmēt Jūsu iespējas saņemt Pašvaldības pakalpojumus. 

·         Tiesības uz personas datu pārnesamību - Jums ir tiesības saņemt vai nodot savus personas datus tālāk citai trešajai personai. Ja Pašvaldība apstrādā personas datus saskaņā ar datu subjekta piekrišanu vai pamatojoties uz līgumu, un tie ir saglabāti strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā, datu subjektam ir tiesības lūgt personas datu nosūtīšanu tieši no viena pārziņa citam pārzinim, ja tas ir tehniski iespējams. Šīs tiesības netiek attiecinātas uz personas datiem, kas tiek apstrādāti, lai izpildītu uz Pašvaldību attiecināmu juridisku pienākumu, vai, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs vai īstenojot pašvaldībai likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras.

·         Tiesības nebūt par automatizēta individuāla lēmuma, tostarp profilēšanas, subjektu - Katram datu subjektam ir tiesības nebūt tāda lēmuma subjektam, kurš ir balstīts tikai uz automatizētu apstrādi (bez cilvēku iesaistes), ieskaitot profilēšanu, kas rada datu subjektam tiesiskas sekas vai būtiski to ietekmē līdzīgā veidā. Informējam, ka Pašvaldība neveic automatizētu lēmumu pieņemšanu personas datu apstrādei.

·         Tiesības sūdzēties - Ja Jūs neapmierina Pašvaldības atbilde, vai uzskatāt, ka Pašvaldība veic personas datu apstrādi pretēji normatīvo aktu prasībām, Jūs varat iesniegt sūdzību uzraudzības iestādei - Datu valsts inspekcijai vai Pašvaldības norīkotajam datu aizsardzības speciālistam.

Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

 

Personas datu apstrādes nolūks: Lietvedības dokumentu uzskaite (t.sk. pašvaldībai uzlikto funkciju uzskaitei nepieciešamo personas datu apstrāde, kas nav iekļauta nevienā no citiem apstrādes nolūkiem).

Pārzinis: Rēzeknes novada pašvaldība. Adrese: Atbrīvošanas aleja 95a, Rēzekne, LV 4601, reģistrācijas Nr. 90009112679, Tālr. 64622238, epasts: info@rezeknesnovads.lv 

Datu aizsardzības speciālists: Raivis Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Raivis@grubesbirojs.lv un Viesturs Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Viesturs@grubesbirojs.lv

Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta a) apakšpunkts un / vai c) apakšpunkts (LR tiesību akti: likums "Par Pašvaldībām", "Iesniegumu likums", "Paziņošanas likums" un uz šo likumu pamata izdotie tiesību akti, kā arī citi LR tiesību akti, kas izriet no augstāk minēto LR tiesību aktos noteikto funkciju izpildes).

Personas datu papildus ieguves avoti: Datu subjekta sniegtā informācija.

Personas datu glabāšanas ilgums: 5 gadi.

Personas datu saņēmēji: Datu subjekts (fiziskā persona) par sevi; Pašvaldības pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs, kas sniedz Pašvaldībai noteiktu pakalpojumu atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas; Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.

Datu subjekta tiesības: Jūsu tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai:

·         Tiesības būt informētam - Jums ir tiesības tikt informētam, pārredzamā un saprotamā veidā saņemot informāciju par veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības piekļūt personas datiem - Jums ir tiesības pieprasīt informāciju no Pašvaldības par Jūsu veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības personas datu labošanai - ja uzskatāt, ka informācija par Jums ir nepareiza vai nepilnīga, Jums ir tiesības lūgt Pašvaldībai tos labot. ņemot vērā Jūsu pieprasījumu, Pašvaldība nodrošinās Jūsu personas datu labošanu, ja tie ir neatbilstoši, nepilnīgi un / vai neprecīzi. Ja tomēr Pašvaldība nolems nelabot Jūsu personas datus, Pašvaldība Jums sniegs skaidrojumu, kāpēc tie netiks laboti.

·         Tiesības atsaukt piekrišanu personas datu apstrādei - ciktāl Pašvaldība apstrādā Jūsu personas datus, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, Jums ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei. Šādā gadījumā Pašvaldība pārtrauks apstrādāt Jūsu personas datus tam nolūkam, kādam Jūs devāt savu piekrišanu. 

·         Tiesības pieprasīt personas datu dzēšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības prasīt Pašvaldībai dzēst Jūsu personas datus (piemēram, gadījumos, ja Jūsu personas datu apstrādes likumiskais pamatojums balstās tikai uz Jūsu sniegto piekrišanu). Savukārt, ja Jūsu personas datu apstrādi regulē un nosaka ārējie normatīvie akti, Pašvaldībai visticamāk nebūs tiesības dzēst Jūsu personas datus. 

·         Tiesības ierobežot vai iebilst pret datu apstrādes veikšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības pieprasīt Pašvaldībai uz laiku ierobežot Jūsu personas datu apstrādi (piemēram, gadījumos, ja datu subjekts ir konstatējis neprecizitātes savos personas datos un Pašvaldībai nepieciešams laiks datu precizitātes pārbaudei vai arī datu subjekts var iebilst pret personas datu izmantošanu profilēšanā, tiešās tirgvedības nolūkos, vai arī zinātniskās vai vēstures pētniecības nolūkos vai statistikas nolūkos, izņemot, ja apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs). Informācijai, ja Jūs pieprasāt, lai Jūsu datu apstrāde tiek ierobežota, vai Jūs iebilstat pret datu apstrādi, tas var ietekmēt Jūsu iespējas saņemt Pašvaldības pakalpojumus. 

·         Tiesības uz personas datu pārnesamību - Jums ir tiesības saņemt vai nodot savus personas datus tālāk citai trešajai personai. Ja Pašvaldība apstrādā personas datus saskaņā ar datu subjekta piekrišanu vai pamatojoties uz līgumu, un tie ir saglabāti strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā, datu subjektam ir tiesības lūgt personas datu nosūtīšanu tieši no viena pārziņa citam pārzinim, ja tas ir tehniski iespējams. Šīs tiesības netiek attiecinātas uz personas datiem, kas tiek apstrādāti, lai izpildītu uz Pašvaldību attiecināmu juridisku pienākumu, vai, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs vai īstenojot pašvaldībai likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras.

·         Tiesības nebūt par automatizēta individuāla lēmuma, tostarp profilēšanas, subjektu - Katram datu subjektam ir tiesības nebūt tāda lēmuma subjektam, kurš ir balstīts tikai uz automatizētu apstrādi (bez cilvēku iesaistes), ieskaitot profilēšanu, kas rada datu subjektam tiesiskas sekas vai būtiski to ietekmē līdzīgā veidā. Informējam, ka Pašvaldība neveic automatizētu lēmumu pieņemšanu personas datu apstrādei.

·         Tiesības sūdzēties - Ja Jūs neapmierina Pašvaldības atbilde, vai uzskatāt, ka Pašvaldība veic personas datu apstrādi pretēji normatīvo aktu prasībām, Jūs varat iesniegt sūdzību uzraudzības iestādei - Datu valsts inspekcijai vai Pašvaldības norīkotajam datu aizsardzības speciālistam.

Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

 

Personas datu apstrādes nolūks: Iedzīvotāju uzskaite.

Pārzinis: Rēzeknes novada pašvaldība. Adrese: Atbrīvošanas aleja 95a, Rēzekne, LV 4601, reģistrācijas Nr. 90009112679, Tālr. 64622238, epasts: info@rezeknesnovads.lv 

Datu aizsardzības speciālists: Raivis Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Raivis@grubesbirojs.lv un Viesturs Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Viesturs@grubesbirojs.lv

Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta a) apakšpunkts un c) apakšpunkts (LR tiesību akti: “Iedzīvotāju reģistra likums” un "Dzīvesvietas deklarēšanās likums", un uz šo likumu pamata izdotie tiesību akti).

Personas datu papildus ieguves avoti: Pilsonības un migrāciju lietu pārvaldes pārvaldībā esošais „Iedzīvotāju reģistrs” un Fizisko personu reģistra informācijas sistēma lietojumprogramma "FPRIS".

Personas datu glabāšanas ilgums: Personas dati netiek dzēsti.

Personas datu saņēmēji: Datu subjekts (fiziskā persona) par sevi; Pašvaldības pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs, kas sniedz Pašvaldībai noteiktu pakalpojumu atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas; Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.

Datu subjekta tiesības: Jūsu tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai:

·         Tiesības būt informētam - Jums ir tiesības tikt informētam, pārredzamā un saprotamā veidā saņemot informāciju par veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības piekļūt personas datiem - Jums ir tiesības pieprasīt informāciju no Pašvaldības par Jūsu veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības personas datu labošanai - ja uzskatāt, ka informācija par Jums ir nepareiza vai nepilnīga, Jums ir tiesības lūgt Pašvaldībai tos labot. ņemot vērā Jūsu pieprasījumu, Pašvaldība nodrošinās Jūsu personas datu labošanu, ja tie ir neatbilstoši, nepilnīgi un / vai neprecīzi. Ja tomēr Pašvaldība nolems nelabot Jūsu personas datus, Pašvaldība Jums sniegs skaidrojumu, kāpēc tie netiks laboti.

·         Tiesības atsaukt piekrišanu personas datu apstrādei - ciktāl Pašvaldība apstrādā Jūsu personas datus, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, Jums ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei. Šādā gadījumā Pašvaldība pārtrauks apstrādāt Jūsu personas datus tam nolūkam, kādam Jūs devāt savu piekrišanu. 

·         Tiesības pieprasīt personas datu dzēšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības prasīt Pašvaldībai dzēst Jūsu personas datus (piemēram, gadījumos, ja Jūsu personas datu apstrādes likumiskais pamatojums balstās tikai uz Jūsu sniegto piekrišanu). Savukārt, ja Jūsu personas datu apstrādi regulē un nosaka ārējie normatīvie akti, Pašvaldībai visticamāk nebūs tiesības dzēst Jūsu personas datus. 

·         Tiesības ierobežot vai iebilst pret datu apstrādes veikšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības pieprasīt Pašvaldībai uz laiku ierobežot Jūsu personas datu apstrādi (piemēram, gadījumos, ja datu subjekts ir konstatējis neprecizitātes savos personas datos un Pašvaldībai nepieciešams laiks datu precizitātes pārbaudei vai arī datu subjekts var iebilst pret personas datu izmantošanu profilēšanā, tiešās tirgvedības nolūkos, vai arī zinātniskās vai vēstures pētniecības nolūkos vai statistikas nolūkos, izņemot, ja apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs). Informācijai, ja Jūs pieprasāt, lai Jūsu datu apstrāde tiek ierobežota, vai Jūs iebilstat pret datu apstrādi, tas var ietekmēt Jūsu iespējas saņemt Pašvaldības pakalpojumus. 

·         Tiesības uz personas datu pārnesamību - Jums ir tiesības saņemt vai nodot savus personas datus tālāk citai trešajai personai. Ja Pašvaldība apstrādā personas datus saskaņā ar datu subjekta piekrišanu vai pamatojoties uz līgumu, un tie ir saglabāti strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā, datu subjektam ir tiesības lūgt personas datu nosūtīšanu tieši no viena pārziņa citam pārzinim, ja tas ir tehniski iespējams. Šīs tiesības netiek attiecinātas uz personas datiem, kas tiek apstrādāti, lai izpildītu uz Pašvaldību attiecināmu juridisku pienākumu, vai, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs vai īstenojot pašvaldībai likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras.

·         Tiesības nebūt par automatizēta individuāla lēmuma, tostarp profilēšanas, subjektu - Katram datu subjektam ir tiesības nebūt tāda lēmuma subjektam, kurš ir balstīts tikai uz automatizētu apstrādi (bez cilvēku iesaistes), ieskaitot profilēšanu, kas rada datu subjektam tiesiskas sekas vai būtiski to ietekmē līdzīgā veidā. Informējam, ka Pašvaldība neveic automatizētu lēmumu pieņemšanu personas datu apstrādei.

·         Tiesības sūdzēties - Ja Jūs neapmierina Pašvaldības atbilde, vai uzskatāt, ka Pašvaldība veic personas datu apstrādi pretēji normatīvo aktu prasībām, Jūs varat iesniegt sūdzību uzraudzības iestādei - Datu valsts inspekcijai vai Pašvaldības norīkotajam datu aizsardzības speciālistam.

Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

 

Personas datu apstrādes nolūks: Civilstāvokļa aktu uzskaite.

Pārzinis: Rēzeknes novada pašvaldība. Adrese: Atbrīvošanas aleja 95a, Rēzekne, LV 4601, reģistrācijas Nr. 90009112679, Tālr. 64622238, epasts: info@rezeknesnovads.lv 

Datu aizsardzības speciālists: Raivis Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Raivis@grubesbirojs.lv un Viesturs Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Viesturs@grubesbirojs.lv

Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta a) apakšpunkts un c) apakšpunkts (LR tiesību akti: “Civilstāvokļa aktu likums" un uz šo likumu pamata izdotie tiesību akti).

Personas datu papildus ieguves avoti: Lietojumprogramma "DZIMTS" un Civilstāvokļa aktu reģistrācijas informācijas sistēma "CARIS" un  Iekšlietu ministrijas Integrētā iekšlietu informācijas sistēma un Sodu reģistrs, un Fizisko personu reģistra informācijas sistēma lietojumprogramma "FPRIS".

Personas datu glabāšanas ilgums: Personas dati netiek dzēsti.

Personas datu saņēmēji: Datu subjekts (fiziskā persona) par sevi; Pašvaldības pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs, kas sniedz Pašvaldībai noteiktu pakalpojumu atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas; Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.

Datu subjekta tiesības: Jūsu tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai:

·         Tiesības būt informētam - Jums ir tiesības tikt informētam, pārredzamā un saprotamā veidā saņemot informāciju par veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības piekļūt personas datiem - Jums ir tiesības pieprasīt informāciju no Pašvaldības par Jūsu veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības personas datu labošanai - ja uzskatāt, ka informācija par Jums ir nepareiza vai nepilnīga, Jums ir tiesības lūgt Pašvaldībai tos labot. ņemot vērā Jūsu pieprasījumu, Pašvaldība nodrošinās Jūsu personas datu labošanu, ja tie ir neatbilstoši, nepilnīgi un / vai neprecīzi. Ja tomēr Pašvaldība nolems nelabot Jūsu personas datus, Pašvaldība Jums sniegs skaidrojumu, kāpēc tie netiks laboti.

·         Tiesības atsaukt piekrišanu personas datu apstrādei - ciktāl Pašvaldība apstrādā Jūsu personas datus, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, Jums ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei. Šādā gadījumā Pašvaldība pārtrauks apstrādāt Jūsu personas datus tam nolūkam, kādam Jūs devāt savu piekrišanu. 

·         Tiesības pieprasīt personas datu dzēšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības prasīt Pašvaldībai dzēst Jūsu personas datus (piemēram, gadījumos, ja Jūsu personas datu apstrādes likumiskais pamatojums balstās tikai uz Jūsu sniegto piekrišanu). Savukārt, ja Jūsu personas datu apstrādi regulē un nosaka ārējie normatīvie akti, Pašvaldībai visticamāk nebūs tiesības dzēst Jūsu personas datus. 

·         Tiesības ierobežot vai iebilst pret datu apstrādes veikšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības pieprasīt Pašvaldībai uz laiku ierobežot Jūsu personas datu apstrādi (piemēram, gadījumos, ja datu subjekts ir konstatējis neprecizitātes savos personas datos un Pašvaldībai nepieciešams laiks datu precizitātes pārbaudei vai arī datu subjekts var iebilst pret personas datu izmantošanu profilēšanā, tiešās tirgvedības nolūkos, vai arī zinātniskās vai vēstures pētniecības nolūkos vai statistikas nolūkos, izņemot, ja apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs). Informācijai, ja Jūs pieprasāt, lai Jūsu datu apstrāde tiek ierobežota, vai Jūs iebilstat pret datu apstrādi, tas var ietekmēt Jūsu iespējas saņemt Pašvaldības pakalpojumus. 

·         Tiesības uz personas datu pārnesamību - Jums ir tiesības saņemt vai nodot savus personas datus tālāk citai trešajai personai. Ja Pašvaldība apstrādā personas datus saskaņā ar datu subjekta piekrišanu vai pamatojoties uz līgumu, un tie ir saglabāti strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā, datu subjektam ir tiesības lūgt personas datu nosūtīšanu tieši no viena pārziņa citam pārzinim, ja tas ir tehniski iespējams. Šīs tiesības netiek attiecinātas uz personas datiem, kas tiek apstrādāti, lai izpildītu uz Pašvaldību attiecināmu juridisku pienākumu, vai, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs vai īstenojot pašvaldībai likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras.

·         Tiesības nebūt par automatizēta individuāla lēmuma, tostarp profilēšanas, subjektu - Katram datu subjektam ir tiesības nebūt tāda lēmuma subjektam, kurš ir balstīts tikai uz automatizētu apstrādi (bez cilvēku iesaistes), ieskaitot profilēšanu, kas rada datu subjektam tiesiskas sekas vai būtiski to ietekmē līdzīgā veidā. Informējam, ka Pašvaldība neveic automatizētu lēmumu pieņemšanu personas datu apstrādei.

·         Tiesības sūdzēties - Ja Jūs neapmierina Pašvaldības atbilde, vai uzskatāt, ka Pašvaldība veic personas datu apstrādi pretēji normatīvo aktu prasībām, Jūs varat iesniegt sūdzību uzraudzības iestādei - Datu valsts inspekcijai vai Pašvaldības norīkotajam datu aizsardzības speciālistam.

Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

 

Personas datu apstrādes nolūks: Bāriņtiesas lietu uzskaite (t.sk. notariālo dokumentu uzskaite).

Pārzinis: Rēzeknes novada pašvaldība. Adrese: Atbrīvošanas aleja 95a, Rēzekne, LV 4601, reģistrācijas Nr. 90009112679, Tālr. 64622238, epasts: info@rezeknesnovads.lv 

Datu aizsardzības speciālists: Raivis Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Raivis@grubesbirojs.lv un Viesturs Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Viesturs@grubesbirojs.lv

Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta a) apakšpunkts un c) apakšpunkts (LR tiesību akti:  “Bāriņtiesu likums" un uz šo likumu pamata izdotie tiesību akti) un 9.panta 2.punkta c) apakšpunkts.

Personas datu papildus ieguves avoti: Pilsonības un migrāciju lietu pārvaldes pārvaldībā esošais „Iedzīvotāju reģistrs”, Iekšlietu ministrijas Integrētā informācijas sistēma un Sodu reģistrs, NPAIS sistēma (Nepilngadīgo personu atbalsta informācijas sistēma), Vienotās migrācijas informācijas sistēma (VMIS), Audžuģimeņu informācijas sistēma (AGIS) un Valsts zemesgrāmata, un Fizisko personu reģistra informācijas sistēma lietojumprogramma "FPRIS".

Personas datu glabāšanas ilgums: Atbilstoši Bāriņtiesas lietu sarakstā norādītajiem glabāšanas termiņiem (atsevišķiem dokumenti netiek dzēsti).

Personas datu saņēmēji: Datu subjekts (fiziskā persona) par sevi; Pašvaldības pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs, kas sniedz Pašvaldībai noteiktu pakalpojumu atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas; Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.

Datu subjekta tiesības: Jūsu tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai:

·         Tiesības būt informētam - Jums ir tiesības tikt informētam, pārredzamā un saprotamā veidā saņemot informāciju par veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības piekļūt personas datiem - Jums ir tiesības pieprasīt informāciju no Pašvaldības par Jūsu veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības personas datu labošanai - ja uzskatāt, ka informācija par Jums ir nepareiza vai nepilnīga, Jums ir tiesības lūgt Pašvaldībai tos labot. ņemot vērā Jūsu pieprasījumu, Pašvaldība nodrošinās Jūsu personas datu labošanu, ja tie ir neatbilstoši, nepilnīgi un / vai neprecīzi. Ja tomēr Pašvaldība nolems nelabot Jūsu personas datus, Pašvaldība Jums sniegs skaidrojumu, kāpēc tie netiks laboti.

·         Tiesības atsaukt piekrišanu personas datu apstrādei - ciktāl Pašvaldība apstrādā Jūsu personas datus, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, Jums ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei. Šādā gadījumā Pašvaldība pārtrauks apstrādāt Jūsu personas datus tam nolūkam, kādam Jūs devāt savu piekrišanu. 

·         Tiesības pieprasīt personas datu dzēšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības prasīt Pašvaldībai dzēst Jūsu personas datus (piemēram, gadījumos, ja Jūsu personas datu apstrādes likumiskais pamatojums balstās tikai uz Jūsu sniegto piekrišanu). Savukārt, ja Jūsu personas datu apstrādi regulē un nosaka ārējie normatīvie akti, Pašvaldībai visticamāk nebūs tiesības dzēst Jūsu personas datus. 

·         Tiesības ierobežot vai iebilst pret datu apstrādes veikšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības pieprasīt Pašvaldībai uz laiku ierobežot Jūsu personas datu apstrādi (piemēram, gadījumos, ja datu subjekts ir konstatējis neprecizitātes savos personas datos un Pašvaldībai nepieciešams laiks datu precizitātes pārbaudei vai arī datu subjekts var iebilst pret personas datu izmantošanu profilēšanā, tiešās tirgvedības nolūkos, vai arī zinātniskās vai vēstures pētniecības nolūkos vai statistikas nolūkos, izņemot, ja apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs). Informācijai, ja Jūs pieprasāt, lai Jūsu datu apstrāde tiek ierobežota, vai Jūs iebilstat pret datu apstrādi, tas var ietekmēt Jūsu iespējas saņemt Pašvaldības pakalpojumus. 

·         Tiesības uz personas datu pārnesamību - Jums ir tiesības saņemt vai nodot savus personas datus tālāk citai trešajai personai. Ja Pašvaldība apstrādā personas datus saskaņā ar datu subjekta piekrišanu vai pamatojoties uz līgumu, un tie ir saglabāti strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā, datu subjektam ir tiesības lūgt personas datu nosūtīšanu tieši no viena pārziņa citam pārzinim, ja tas ir tehniski iespējams. Šīs tiesības netiek attiecinātas uz personas datiem, kas tiek apstrādāti, lai izpildītu uz Pašvaldību attiecināmu juridisku pienākumu, vai, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs vai īstenojot pašvaldībai likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras.

·         Tiesības nebūt par automatizēta individuāla lēmuma, tostarp profilēšanas, subjektu - Katram datu subjektam ir tiesības nebūt tāda lēmuma subjektam, kurš ir balstīts tikai uz automatizētu apstrādi (bez cilvēku iesaistes), ieskaitot profilēšanu, kas rada datu subjektam tiesiskas sekas vai būtiski to ietekmē līdzīgā veidā. Informējam, ka Pašvaldība neveic automatizētu lēmumu pieņemšanu personas datu apstrādei.

·         Tiesības sūdzēties - Ja Jūs neapmierina Pašvaldības atbilde, vai uzskatāt, ka Pašvaldība veic personas datu apstrādi pretēji normatīvo aktu prasībām, Jūs varat iesniegt sūdzību uzraudzības iestādei - Datu valsts inspekcijai vai Pašvaldības norīkotajam datu aizsardzības speciālistam.

Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

 

Personas datu apstrādes nolūks: Sociālās palīdzības, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojuma saņēmēju uzskaite.

Pārzinis: Rēzeknes novada pašvaldība. Adrese: Atbrīvošanas aleja 95a, Rēzekne, LV 4601, reģistrācijas Nr. 90009112679, Tālr. 64622238, epasts: info@rezeknesnovads.lv 

Datu aizsardzības speciālists: Raivis Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Raivis@grubesbirojs.lv un Viesturs Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Viesturs@grubesbirojs.lv

Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta a) apakšpunkts un c) apakšpunkts (LR tiesību akti:  “Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likums", Pacientu tiesību likums, Ārstniecības likums un uz šo likumu pamata izdotie tiesību akti) un 9.panta 2.punkta a) apakšpunkts..

Personas datu papildus ieguves avoti: Lietojumprogramma "SOPA", Uzņēmumu reģistra informācijas sistēma, Ceļu satiksmes drošības direkcijas informācijas sistēma, Valsts ekspertīzes komisijas informācijas sistēma, Nodarbinātības valsts aģentūras informācijas sistēma, Valsts zemes dienesta informācijas sistēma, Valsts zemesgrāmata, Uzturlīdzekļu garantijas fondu administrācijas informācijas sistēma, Valsts ieņēmuma dienesta informācijas sistēma, Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas informācijas sistēma, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras informācijas sistēma,  Iekšlietu ministrijas Integrētā iekšlietu informācijas sistēma un Sodu reģistrs.

Personas datu glabāšanas ilgums: Personas dati netiek dzēsti.

Personas datu saņēmēji: Datu subjekts (fiziskā persona) par sevi; Pašvaldības pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs, kas sniedz Pašvaldībai noteiktu pakalpojumu atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas; Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.

Datu subjekta tiesības: Jūsu tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai:

·         Tiesības būt informētam - Jums ir tiesības tikt informētam, pārredzamā un saprotamā veidā saņemot informāciju par veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības piekļūt personas datiem - Jums ir tiesības pieprasīt informāciju no Pašvaldības par Jūsu veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības personas datu labošanai - ja uzskatāt, ka informācija par Jums ir nepareiza vai nepilnīga, Jums ir tiesības lūgt Pašvaldībai tos labot. ņemot vērā Jūsu pieprasījumu, Pašvaldība nodrošinās Jūsu personas datu labošanu, ja tie ir neatbilstoši, nepilnīgi un / vai neprecīzi. Ja tomēr Pašvaldība nolems nelabot Jūsu personas datus, Pašvaldība Jums sniegs skaidrojumu, kāpēc tie netiks laboti.

·         Tiesības atsaukt piekrišanu personas datu apstrādei - ciktāl Pašvaldība apstrādā Jūsu personas datus, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, Jums ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei. Šādā gadījumā Pašvaldība pārtrauks apstrādāt Jūsu personas datus tam nolūkam, kādam Jūs devāt savu piekrišanu. 

·         Tiesības pieprasīt personas datu dzēšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības prasīt Pašvaldībai dzēst Jūsu personas datus (piemēram, gadījumos, ja Jūsu personas datu apstrādes likumiskais pamatojums balstās tikai uz Jūsu sniegto piekrišanu). Savukārt, ja Jūsu personas datu apstrādi regulē un nosaka ārējie normatīvie akti, Pašvaldībai visticamāk nebūs tiesības dzēst Jūsu personas datus. 

·         Tiesības ierobežot vai iebilst pret datu apstrādes veikšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības pieprasīt Pašvaldībai uz laiku ierobežot Jūsu personas datu apstrādi (piemēram, gadījumos, ja datu subjekts ir konstatējis neprecizitātes savos personas datos un Pašvaldībai nepieciešams laiks datu precizitātes pārbaudei vai arī datu subjekts var iebilst pret personas datu izmantošanu profilēšanā, tiešās tirgvedības nolūkos, vai arī zinātniskās vai vēstures pētniecības nolūkos vai statistikas nolūkos, izņemot, ja apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs). Informācijai, ja Jūs pieprasāt, lai Jūsu datu apstrāde tiek ierobežota, vai Jūs iebilstat pret datu apstrādi, tas var ietekmēt Jūsu iespējas saņemt Pašvaldības pakalpojumus. 

·         Tiesības uz personas datu pārnesamību - Jums ir tiesības saņemt vai nodot savus personas datus tālāk citai trešajai personai. Ja Pašvaldība apstrādā personas datus saskaņā ar datu subjekta piekrišanu vai pamatojoties uz līgumu, un tie ir saglabāti strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā, datu subjektam ir tiesības lūgt personas datu nosūtīšanu tieši no viena pārziņa citam pārzinim, ja tas ir tehniski iespējams. Šīs tiesības netiek attiecinātas uz personas datiem, kas tiek apstrādāti, lai izpildītu uz Pašvaldību attiecināmu juridisku pienākumu, vai, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs vai īstenojot pašvaldībai likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras.

·         Tiesības nebūt par automatizēta individuāla lēmuma, tostarp profilēšanas, subjektu - Katram datu subjektam ir tiesības nebūt tāda lēmuma subjektam, kurš ir balstīts tikai uz automatizētu apstrādi (bez cilvēku iesaistes), ieskaitot profilēšanu, kas rada datu subjektam tiesiskas sekas vai būtiski to ietekmē līdzīgā veidā. Informējam, ka Pašvaldība neveic automatizētu lēmumu pieņemšanu personas datu apstrādei.

·         Tiesības sūdzēties - Ja Jūs neapmierina Pašvaldības atbilde, vai uzskatāt, ka Pašvaldība veic personas datu apstrādi pretēji normatīvo aktu prasībām, Jūs varat iesniegt sūdzību uzraudzības iestādei - Datu valsts inspekcijai vai Pašvaldības norīkotajam datu aizsardzības speciālistam.

 

Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

 

Personas datu apstrādes nolūks: Grāmatvedības uzskaite.

Pārzinis: Rēzeknes novada pašvaldība. Adrese: Atbrīvošanas aleja 95a, Rēzekne, LV 4601, reģistrācijas Nr. 90009112679, Tālr. 64622238, epasts: info@rezeknesnovads.lv 

Datu aizsardzības speciālists: Raivis Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Raivis@grubesbirojs.lv un Viesturs Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Viesturs@grubesbirojs.lv

Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta a) apakšpunkts; b) apakšpunkts un c) apakšpunkts (LR tiesību akti, t.sk. Likums "Par grāmatvedību" un uz šo likumu pamata izdotie tiesību akti).

Personas datu papildus ieguves avoti: Datu subjekta sniegtā informācija.

Personas datu glabāšanas ilgums: Likums "Par Grāmatvedību" (10 gadi - grāmatvedības organizācijas dokumentiem un reģistriem un 5 gadi - attaisnojuma dokumentiem).

Personas datu saņēmēji: Datu subjekts (fiziskā persona) par sevi; Pašvaldības pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs, kas sniedz Pašvaldībai noteiktu pakalpojumu atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas; Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.

Datu subjekta tiesības: Jūsu tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai:

·         Tiesības būt informētam - Jums ir tiesības tikt informētam, pārredzamā un saprotamā veidā saņemot informāciju par veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības piekļūt personas datiem - Jums ir tiesības pieprasīt informāciju no Pašvaldības par Jūsu veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības personas datu labošanai - ja uzskatāt, ka informācija par Jums ir nepareiza vai nepilnīga, Jums ir tiesības lūgt Pašvaldībai tos labot. ņemot vērā Jūsu pieprasījumu, Pašvaldība nodrošinās Jūsu personas datu labošanu, ja tie ir neatbilstoši, nepilnīgi un / vai neprecīzi. Ja tomēr Pašvaldība nolems nelabot Jūsu personas datus, Pašvaldība Jums sniegs skaidrojumu, kāpēc tie netiks laboti.

·         Tiesības atsaukt piekrišanu personas datu apstrādei - ciktāl Pašvaldība apstrādā Jūsu personas datus, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, Jums ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei. Šādā gadījumā Pašvaldība pārtrauks apstrādāt Jūsu personas datus tam nolūkam, kādam Jūs devāt savu piekrišanu. 

·         Tiesības pieprasīt personas datu dzēšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības prasīt Pašvaldībai dzēst Jūsu personas datus (piemēram, gadījumos, ja Jūsu personas datu apstrādes likumiskais pamatojums balstās tikai uz Jūsu sniegto piekrišanu). Savukārt, ja Jūsu personas datu apstrādi regulē un nosaka ārējie normatīvie akti, Pašvaldībai visticamāk nebūs tiesības dzēst Jūsu personas datus. 

·         Tiesības ierobežot vai iebilst pret datu apstrādes veikšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības pieprasīt Pašvaldībai uz laiku ierobežot Jūsu personas datu apstrādi (piemēram, gadījumos, ja datu subjekts ir konstatējis neprecizitātes savos personas datos un Pašvaldībai nepieciešams laiks datu precizitātes pārbaudei vai arī datu subjekts var iebilst pret personas datu izmantošanu profilēšanā, tiešās tirgvedības nolūkos, vai arī zinātniskās vai vēstures pētniecības nolūkos vai statistikas nolūkos, izņemot, ja apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs). Informācijai, ja Jūs pieprasāt, lai Jūsu datu apstrāde tiek ierobežota, vai Jūs iebilstat pret datu apstrādi, tas var ietekmēt Jūsu iespējas saņemt Pašvaldības pakalpojumus. 

·         Tiesības uz personas datu pārnesamību - Jums ir tiesības saņemt vai nodot savus personas datus tālāk citai trešajai personai. Ja Pašvaldība apstrādā personas datus saskaņā ar datu subjekta piekrišanu vai pamatojoties uz līgumu, un tie ir saglabāti strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā, datu subjektam ir tiesības lūgt personas datu nosūtīšanu tieši no viena pārziņa citam pārzinim, ja tas ir tehniski iespējams. Šīs tiesības netiek attiecinātas uz personas datiem, kas tiek apstrādāti, lai izpildītu uz Pašvaldību attiecināmu juridisku pienākumu, vai, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs vai īstenojot pašvaldībai likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras.

·         Tiesības nebūt par automatizēta individuāla lēmuma, tostarp profilēšanas, subjektu - Katram datu subjektam ir tiesības nebūt tāda lēmuma subjektam, kurš ir balstīts tikai uz automatizētu apstrādi (bez cilvēku iesaistes), ieskaitot profilēšanu, kas rada datu subjektam tiesiskas sekas vai būtiski to ietekmē līdzīgā veidā. Informējam, ka Pašvaldība neveic automatizētu lēmumu pieņemšanu personas datu apstrādei.

·         Tiesības sūdzēties - Ja Jūs neapmierina Pašvaldības atbilde, vai uzskatāt, ka Pašvaldība veic personas datu apstrādi pretēji normatīvo aktu prasībām, Jūs varat iesniegt sūdzību uzraudzības iestādei - Datu valsts inspekcijai vai Pašvaldības norīkotajam datu aizsardzības speciālistam.

Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

 

Personas datu apstrādes nolūks: Personāllietu uzskaite

Pārzinis: Rēzeknes novada pašvaldība. Adrese: Atbrīvošanas aleja 95a, Rēzekne, LV 4601, reģistrācijas Nr. 90009112679, Tālr. 64622238, epasts: info@rezeknesnovads.lv 

Datu aizsardzības speciālists: Raivis Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Raivis@grubesbirojs.lv un Viesturs Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Viesturs@grubesbirojs.lv

Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta a) apakšpunkts; b) apakšpunkts un c) apakšpunkts (LR tiesību akti: Darba likums un uz šo likumu pamata izdotie tiesību akti).

Personas datu papildus ieguves avoti: Datu subjekta sniegtā informācija.

Personas datu glabāšanas ilgums: 75 gadi.

Personas datu saņēmēji: Datu subjekts (fiziskā persona) par sevi; Pašvaldības pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs, kas sniedz Pašvaldībai noteiktu pakalpojumu atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas; Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.

Datu subjekta tiesības: Jūsu tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai:

·         Tiesības būt informētam - Jums ir tiesības tikt informētam, pārredzamā un saprotamā veidā saņemot informāciju par veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības piekļūt personas datiem - Jums ir tiesības pieprasīt informāciju no Pašvaldības par Jūsu veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības personas datu labošanai - ja uzskatāt, ka informācija par Jums ir nepareiza vai nepilnīga, Jums ir tiesības lūgt Pašvaldībai tos labot. ņemot vērā Jūsu pieprasījumu, Pašvaldība nodrošinās Jūsu personas datu labošanu, ja tie ir neatbilstoši, nepilnīgi un / vai neprecīzi. Ja tomēr Pašvaldība nolems nelabot Jūsu personas datus, Pašvaldība Jums sniegs skaidrojumu, kāpēc tie netiks laboti.

·         Tiesības atsaukt piekrišanu personas datu apstrādei - ciktāl Pašvaldība apstrādā Jūsu personas datus, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, Jums ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei. Šādā gadījumā Pašvaldība pārtrauks apstrādāt Jūsu personas datus tam nolūkam, kādam Jūs devāt savu piekrišanu. 

·         Tiesības pieprasīt personas datu dzēšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības prasīt Pašvaldībai dzēst Jūsu personas datus (piemēram, gadījumos, ja Jūsu personas datu apstrādes likumiskais pamatojums balstās tikai uz Jūsu sniegto piekrišanu). Savukārt, ja Jūsu personas datu apstrādi regulē un nosaka ārējie normatīvie akti, Pašvaldībai visticamāk nebūs tiesības dzēst Jūsu personas datus. 

·         Tiesības ierobežot vai iebilst pret datu apstrādes veikšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības pieprasīt Pašvaldībai uz laiku ierobežot Jūsu personas datu apstrādi (piemēram, gadījumos, ja datu subjekts ir konstatējis neprecizitātes savos personas datos un Pašvaldībai nepieciešams laiks datu precizitātes pārbaudei vai arī datu subjekts var iebilst pret personas datu izmantošanu profilēšanā, tiešās tirgvedības nolūkos, vai arī zinātniskās vai vēstures pētniecības nolūkos vai statistikas nolūkos, izņemot, ja apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs). Informācijai, ja Jūs pieprasāt, lai Jūsu datu apstrāde tiek ierobežota, vai Jūs iebilstat pret datu apstrādi, tas var ietekmēt Jūsu iespējas saņemt Pašvaldības pakalpojumus. 

·         Tiesības uz personas datu pārnesamību - Jums ir tiesības saņemt vai nodot savus personas datus tālāk citai trešajai personai. Ja Pašvaldība apstrādā personas datus saskaņā ar datu subjekta piekrišanu vai pamatojoties uz līgumu, un tie ir saglabāti strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā, datu subjektam ir tiesības lūgt personas datu nosūtīšanu tieši no viena pārziņa citam pārzinim, ja tas ir tehniski iespējams. Šīs tiesības netiek attiecinātas uz personas datiem, kas tiek apstrādāti, lai izpildītu uz Pašvaldību attiecināmu juridisku pienākumu, vai, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs vai īstenojot pašvaldībai likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras.

·         Tiesības nebūt par automatizēta individuāla lēmuma, tostarp profilēšanas, subjektu - Katram datu subjektam ir tiesības nebūt tāda lēmuma subjektam, kurš ir balstīts tikai uz automatizētu apstrādi (bez cilvēku iesaistes), ieskaitot profilēšanu, kas rada datu subjektam tiesiskas sekas vai būtiski to ietekmē līdzīgā veidā. Informējam, ka Pašvaldība neveic automatizētu lēmumu pieņemšanu personas datu apstrādei.

·         Tiesības sūdzēties - Ja Jūs neapmierina Pašvaldības atbilde, vai uzskatāt, ka Pašvaldība veic personas datu apstrādi pretēji normatīvo aktu prasībām, Jūs varat iesniegt sūdzību uzraudzības iestādei - Datu valsts inspekcijai vai Pašvaldības norīkotajam datu aizsardzības speciālistam.

Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

 

Personas datu apstrādes nolūks: Pretendentu uzskaite pašvaldības vakanto darbu vietu aizpildīšanai

Pārzinis: Rēzeknes novada pašvaldība. Adrese: Atbrīvošanas aleja 95a, Rēzekne, LV 4601, reģistrācijas Nr. 90009112679, Tālr. 64622238, epasts: info@rezeknesnovads.lv 

Datu aizsardzības speciālists: Raivis Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Raivis@grubesbirojs.lv un Viesturs Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Viesturs@grubesbirojs.lv

Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta a) apakšpunkts un b) apakšpunkts.

Personas datu papildus ieguves avoti: Datu subjekta sniegtā informācija

Personas datu glabāšanas ilgums: 6 mēneši.

Personas datu saņēmēji: Datu subjekts (fiziskā persona) par sevi; Pašvaldības pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs, kas sniedz Pašvaldībai noteiktu pakalpojumu atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas. Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.

Datu subjekta tiesības: Jūsu tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai:

·         Tiesības būt informētam - Jums ir tiesības tikt informētam, pārredzamā un saprotamā veidā saņemot informāciju par veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības piekļūt personas datiem - Jums ir tiesības pieprasīt informāciju no Pašvaldības par Jūsu veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības personas datu labošanai - ja uzskatāt, ka informācija par Jums ir nepareiza vai nepilnīga, Jums ir tiesības lūgt Pašvaldībai tos labot. ņemot vērā Jūsu pieprasījumu, Pašvaldība nodrošinās Jūsu personas datu labošanu, ja tie ir neatbilstoši, nepilnīgi un / vai neprecīzi. Ja tomēr Pašvaldība nolems nelabot Jūsu personas datus, Pašvaldība Jums sniegs skaidrojumu, kāpēc tie netiks laboti.

·         Tiesības atsaukt piekrišanu personas datu apstrādei - ciktāl Pašvaldība apstrādā Jūsu personas datus, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, Jums ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei. Šādā gadījumā Pašvaldība pārtrauks apstrādāt Jūsu personas datus tam nolūkam, kādam Jūs devāt savu piekrišanu. 

·         Tiesības pieprasīt personas datu dzēšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības prasīt Pašvaldībai dzēst Jūsu personas datus (piemēram, gadījumos, ja Jūsu personas datu apstrādes likumiskais pamatojums balstās tikai uz Jūsu sniegto piekrišanu). Savukārt, ja Jūsu personas datu apstrādi regulē un nosaka ārējie normatīvie akti, Pašvaldībai visticamāk nebūs tiesības dzēst Jūsu personas datus. 

·         Tiesības ierobežot vai iebilst pret datu apstrādes veikšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības pieprasīt Pašvaldībai uz laiku ierobežot Jūsu personas datu apstrādi (piemēram, gadījumos, ja datu subjekts ir konstatējis neprecizitātes savos personas datos un Pašvaldībai nepieciešams laiks datu precizitātes pārbaudei vai arī datu subjekts var iebilst pret personas datu izmantošanu profilēšanā, tiešās tirgvedības nolūkos, vai arī zinātniskās vai vēstures pētniecības nolūkos vai statistikas nolūkos, izņemot, ja apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs). Informācijai, ja Jūs pieprasāt, lai Jūsu datu apstrāde tiek ierobežota, vai Jūs iebilstat pret datu apstrādi, tas var ietekmēt Jūsu iespējas saņemt Pašvaldības pakalpojumus. 

·         Tiesības uz personas datu pārnesamību - Jums ir tiesības saņemt vai nodot savus personas datus tālāk citai trešajai personai. Ja Pašvaldība apstrādā personas datus saskaņā ar datu subjekta piekrišanu vai pamatojoties uz līgumu, un tie ir saglabāti strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā, datu subjektam ir tiesības lūgt personas datu nosūtīšanu tieši no viena pārziņa citam pārzinim, ja tas ir tehniski iespējams. Šīs tiesības netiek attiecinātas uz personas datiem, kas tiek apstrādāti, lai izpildītu uz Pašvaldību attiecināmu juridisku pienākumu, vai, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs vai īstenojot pašvaldībai likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras.

·         Tiesības nebūt par automatizēta individuāla lēmuma, tostarp profilēšanas, subjektu - Katram datu subjektam ir tiesības nebūt tāda lēmuma subjektam, kurš ir balstīts tikai uz automatizētu apstrādi (bez cilvēku iesaistes), ieskaitot profilēšanu, kas rada datu subjektam tiesiskas sekas vai būtiski to ietekmē līdzīgā veidā. Informējam, ka Pašvaldība neveic automatizētu lēmumu pieņemšanu personas datu apstrādei.

·         Tiesības sūdzēties - Ja Jūs neapmierina Pašvaldības atbilde, vai uzskatāt, ka Pašvaldība veic personas datu apstrādi pretēji normatīvo aktu prasībām, Jūs varat iesniegt sūdzību uzraudzības iestādei - Datu valsts inspekcijai vai Pašvaldības norīkotajam datu aizsardzības speciālistam.

Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

 

Personas datu apstrādes nolūks: Nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju uzskaite.

Pārzinis: Rēzeknes novada pašvaldība. Adrese: Atbrīvošanas aleja 95a, Rēzekne, LV 4601, reģistrācijas Nr. 90009112679, Tālr. 64622238, epasts: info@rezeknesnovads.lv 

Datu aizsardzības speciālists: Raivis Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Raivis@grubesbirojs.lv un Viesturs Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Viesturs@grubesbirojs.lv

Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta a) apakšpunkts un c) apakšpunkts (LR tiesību akti: likums “Par nekustamā īpašuma nodokli" un uz šo likumu pamata izdotie tiesību akti).

Personas datu papildus ieguves avoti: Nekustamā īpašuma uzskaites informācijas sistēma "NINO".

Personas datu glabāšanas ilgums: Personas dati netiek dzēsti.

Personas datu saņēmēji: Datu subjekts (fiziskā persona) par sevi; Pašvaldības pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs, kas sniedz Pašvaldībai noteiktu pakalpojumu atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas; Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.

Datu subjekta tiesības: Jūsu tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai:

·         Tiesības būt informētam - Jums ir tiesības tikt informētam, pārredzamā un saprotamā veidā saņemot informāciju par veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības piekļūt personas datiem - Jums ir tiesības pieprasīt informāciju no Pašvaldības par Jūsu veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības personas datu labošanai - ja uzskatāt, ka informācija par Jums ir nepareiza vai nepilnīga, Jums ir tiesības lūgt Pašvaldībai tos labot. ņemot vērā Jūsu pieprasījumu, Pašvaldība nodrošinās Jūsu personas datu labošanu, ja tie ir neatbilstoši, nepilnīgi un / vai neprecīzi. Ja tomēr Pašvaldība nolems nelabot Jūsu personas datus, Pašvaldība Jums sniegs skaidrojumu, kāpēc tie netiks laboti.

·         Tiesības atsaukt piekrišanu personas datu apstrādei - ciktāl Pašvaldība apstrādā Jūsu personas datus, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, Jums ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei. Šādā gadījumā Pašvaldība pārtrauks apstrādāt Jūsu personas datus tam nolūkam, kādam Jūs devāt savu piekrišanu. 

·         Tiesības pieprasīt personas datu dzēšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības prasīt Pašvaldībai dzēst Jūsu personas datus (piemēram, gadījumos, ja Jūsu personas datu apstrādes likumiskais pamatojums balstās tikai uz Jūsu sniegto piekrišanu). Savukārt, ja Jūsu personas datu apstrādi regulē un nosaka ārējie normatīvie akti, Pašvaldībai visticamāk nebūs tiesības dzēst Jūsu personas datus. 

·         Tiesības ierobežot vai iebilst pret datu apstrādes veikšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības pieprasīt Pašvaldībai uz laiku ierobežot Jūsu personas datu apstrādi (piemēram, gadījumos, ja datu subjekts ir konstatējis neprecizitātes savos personas datos un Pašvaldībai nepieciešams laiks datu precizitātes pārbaudei vai arī datu subjekts var iebilst pret personas datu izmantošanu profilēšanā, tiešās tirgvedības nolūkos, vai arī zinātniskās vai vēstures pētniecības nolūkos vai statistikas nolūkos, izņemot, ja apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs). Informācijai, ja Jūs pieprasāt, lai Jūsu datu apstrāde tiek ierobežota, vai Jūs iebilstat pret datu apstrādi, tas var ietekmēt Jūsu iespējas saņemt Pašvaldības pakalpojumus. 

·         Tiesības uz personas datu pārnesamību - Jums ir tiesības saņemt vai nodot savus personas datus tālāk citai trešajai personai. Ja Pašvaldība apstrādā personas datus saskaņā ar datu subjekta piekrišanu vai pamatojoties uz līgumu, un tie ir saglabāti strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā, datu subjektam ir tiesības lūgt personas datu nosūtīšanu tieši no viena pārziņa citam pārzinim, ja tas ir tehniski iespējams. Šīs tiesības netiek attiecinātas uz personas datiem, kas tiek apstrādāti, lai izpildītu uz Pašvaldību attiecināmu juridisku pienākumu, vai, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs vai īstenojot pašvaldībai likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras.

·         Tiesības nebūt par automatizēta individuāla lēmuma, tostarp profilēšanas, subjektu - Katram datu subjektam ir tiesības nebūt tāda lēmuma subjektam, kurš ir balstīts tikai uz automatizētu apstrādi (bez cilvēku iesaistes), ieskaitot profilēšanu, kas rada datu subjektam tiesiskas sekas vai būtiski to ietekmē līdzīgā veidā. Informējam, ka Pašvaldība neveic automatizētu lēmumu pieņemšanu personas datu apstrādei.

·         Tiesības sūdzēties - Ja Jūs neapmierina Pašvaldības atbilde, vai uzskatāt, ka Pašvaldība veic personas datu apstrādi pretēji normatīvo aktu prasībām, Jūs varat iesniegt sūdzību uzraudzības iestādei - Datu valsts inspekcijai vai Pašvaldības norīkotajam datu aizsardzības speciālistam.

Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

 

Personas datu apstrādes nolūks: Būvvaldes lietu uzskaite.

Pārzinis: Rēzeknes novada pašvaldība. Adrese: Atbrīvošanas aleja 95a, Rēzekne, LV 4601, reģistrācijas Nr. 90009112679, Tālr. 64622238, epasts: info@rezeknesnovads.lv 

Datu aizsardzības speciālists: Raivis Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Raivis@grubesbirojs.lv un Viesturs Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Viesturs@grubesbirojs.lv

Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta a) apakšpunkts un / vai c) apakšpunkts (LR tiesību akti: “Būvniecības likums" un uz šo likumu pamata izdotie tiesību akti) un / vai e) apakšpunkts.

Personas datu papildus ieguves avoti: Būvniecības valsts kontroles biroja Informācijas sistēma.

Personas datu glabāšanas ilgums: 10 gadi.

Personas datu saņēmēji: Datu subjekts (fiziskā persona) par sevi; Pašvaldības pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs, kas sniedz Pašvaldībai noteiktu pakalpojumu atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas; Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.

Datu subjekta tiesības: Jūsu tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai:

·         Tiesības būt informētam - Jums ir tiesības tikt informētam, pārredzamā un saprotamā veidā saņemot informāciju par veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības piekļūt personas datiem - Jums ir tiesības pieprasīt informāciju no Pašvaldības par Jūsu veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības personas datu labošanai - ja uzskatāt, ka informācija par Jums ir nepareiza vai nepilnīga, Jums ir tiesības lūgt Pašvaldībai tos labot. ņemot vērā Jūsu pieprasījumu, Pašvaldība nodrošinās Jūsu personas datu labošanu, ja tie ir neatbilstoši, nepilnīgi un / vai neprecīzi. Ja tomēr Pašvaldība nolems nelabot Jūsu personas datus, Pašvaldība Jums sniegs skaidrojumu, kāpēc tie netiks laboti.

·         Tiesības atsaukt piekrišanu personas datu apstrādei - ciktāl Pašvaldība apstrādā Jūsu personas datus, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, Jums ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei. Šādā gadījumā Pašvaldība pārtrauks apstrādāt Jūsu personas datus tam nolūkam, kādam Jūs devāt savu piekrišanu. 

·         Tiesības pieprasīt personas datu dzēšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības prasīt Pašvaldībai dzēst Jūsu personas datus (piemēram, gadījumos, ja Jūsu personas datu apstrādes likumiskais pamatojums balstās tikai uz Jūsu sniegto piekrišanu). Savukārt, ja Jūsu personas datu apstrādi regulē un nosaka ārējie normatīvie akti, Pašvaldībai visticamāk nebūs tiesības dzēst Jūsu personas datus. 

·         Tiesības ierobežot vai iebilst pret datu apstrādes veikšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības pieprasīt Pašvaldībai uz laiku ierobežot Jūsu personas datu apstrādi (piemēram, gadījumos, ja datu subjekts ir konstatējis neprecizitātes savos personas datos un Pašvaldībai nepieciešams laiks datu precizitātes pārbaudei vai arī datu subjekts var iebilst pret personas datu izmantošanu profilēšanā, tiešās tirgvedības nolūkos, vai arī zinātniskās vai vēstures pētniecības nolūkos vai statistikas nolūkos, izņemot, ja apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs). Informācijai, ja Jūs pieprasāt, lai Jūsu datu apstrāde tiek ierobežota, vai Jūs iebilstat pret datu apstrādi, tas var ietekmēt Jūsu iespējas saņemt Pašvaldības pakalpojumus. 

·         Tiesības uz personas datu pārnesamību - Jums ir tiesības saņemt vai nodot savus personas datus tālāk citai trešajai personai. Ja Pašvaldība apstrādā personas datus saskaņā ar datu subjekta piekrišanu vai pamatojoties uz līgumu, un tie ir saglabāti strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā, datu subjektam ir tiesības lūgt personas datu nosūtīšanu tieši no viena pārziņa citam pārzinim, ja tas ir tehniski iespējams. Šīs tiesības netiek attiecinātas uz personas datiem, kas tiek apstrādāti, lai izpildītu uz Pašvaldību attiecināmu juridisku pienākumu, vai, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs vai īstenojot pašvaldībai likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras.

·         Tiesības nebūt par automatizēta individuāla lēmuma, tostarp profilēšanas, subjektu - Katram datu subjektam ir tiesības nebūt tāda lēmuma subjektam, kurš ir balstīts tikai uz automatizētu apstrādi (bez cilvēku iesaistes), ieskaitot profilēšanu, kas rada datu subjektam tiesiskas sekas vai būtiski to ietekmē līdzīgā veidā. Informējam, ka Pašvaldība neveic automatizētu lēmumu pieņemšanu personas datu apstrādei.

·         Tiesības sūdzēties - Ja Jūs neapmierina Pašvaldības atbilde, vai uzskatāt, ka Pašvaldība veic personas datu apstrādi pretēji normatīvo aktu prasībām, Jūs varat iesniegt sūdzību uzraudzības iestādei - Datu valsts inspekcijai vai Pašvaldības norīkotajam datu aizsardzības speciālistam.

Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

 

Personas datu apstrādes nolūks: Izglītības iestāžu audzēkņu uzskaite.

Pārzinis: Rēzeknes novada pašvaldība. Adrese: Atbrīvošanas aleja 95a, Rēzekne, LV 4601, reģistrācijas Nr. 90009112679, Tālr. 64622238, epasts: info@rezeknesnovads.lv 

Datu aizsardzības speciālists: Raivis Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Raivis@grubesbirojs.lv un Viesturs Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Viesturs@grubesbirojs.lv

Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta a) apakšpunkts un c) apakšpunkts (LR tiesību akti: "Izglītības likums", "Vispārējās izglītības likums" un uz šo likumu pamata izdotie tiesību akti).

Personas datu papildus ieguves avoti: Datu subjekta sniegtā informācija, Valsts izglītības informācijas sistēma.

Personas datu glabāšanas ilgums: 10 gadi.

Personas datu saņēmēji: Datu subjekts pats par sevi; Pašvaldības pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs, kas sniedz Pašvaldībai noteiktu pakalpojumu atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Datu aizsardzības speciālists tikai tādā apjomā, lai Datu aizsardzības speciālists varētu nodrošināt uzdevumu izpildi atbilstoši Vispārīgai datu aizsardzības regulai; Valsts kontrolējošās institūcijas. Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.

Datu subjekta tiesības: Jūsu tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai:

·         Tiesības būt informētam - Jums ir tiesības tikt informētam, pārredzamā un saprotamā veidā saņemot informāciju par veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības piekļūt personas datiem - Jums ir tiesības pieprasīt informāciju no Pašvaldības par Jūsu veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības personas datu labošanai - ja uzskatāt, ka informācija par Jums ir nepareiza vai nepilnīga, Jums ir tiesības lūgt Pašvaldībai tos labot. ņemot vērā Jūsu pieprasījumu, Pašvaldība nodrošinās Jūsu personas datu labošanu, ja tie ir neatbilstoši, nepilnīgi un / vai neprecīzi. Ja tomēr Pašvaldība nolems nelabot Jūsu personas datus, Pašvaldība Jums sniegs skaidrojumu, kāpēc tie netiks laboti.

·         Tiesības atsaukt piekrišanu personas datu apstrādei - ciktāl Pašvaldība apstrādā Jūsu personas datus, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, Jums ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei. Šādā gadījumā Pašvaldība pārtrauks apstrādāt Jūsu personas datus tam nolūkam, kādam Jūs devāt savu piekrišanu. 

·         Tiesības pieprasīt personas datu dzēšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības prasīt Pašvaldībai dzēst Jūsu personas datus (piemēram, gadījumos, ja Jūsu personas datu apstrādes likumiskais pamatojums balstās tikai uz Jūsu sniegto piekrišanu). Savukārt, ja Jūsu personas datu apstrādi regulē un nosaka ārējie normatīvie akti, Pašvaldībai visticamāk nebūs tiesības dzēst Jūsu personas datus. 

·         Tiesības ierobežot vai iebilst pret datu apstrādes veikšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības pieprasīt Pašvaldībai uz laiku ierobežot Jūsu personas datu apstrādi (piemēram, gadījumos, ja datu subjekts ir konstatējis neprecizitātes savos personas datos un Pašvaldībai nepieciešams laiks datu precizitātes pārbaudei vai arī datu subjekts var iebilst pret personas datu izmantošanu profilēšanā, tiešās tirgvedības nolūkos, vai arī zinātniskās vai vēstures pētniecības nolūkos vai statistikas nolūkos, izņemot, ja apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs). Informācijai, ja Jūs pieprasāt, lai Jūsu datu apstrāde tiek ierobežota, vai Jūs iebilstat pret datu apstrādi, tas var ietekmēt Jūsu iespējas saņemt Pašvaldības pakalpojumus. 

·         Tiesības uz personas datu pārnesamību - Jums ir tiesības saņemt vai nodot savus personas datus tālāk citai trešajai personai. Ja Pašvaldība apstrādā personas datus saskaņā ar datu subjekta piekrišanu vai pamatojoties uz līgumu, un tie ir saglabāti strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā, datu subjektam ir tiesības lūgt personas datu nosūtīšanu tieši no viena pārziņa citam pārzinim, ja tas ir tehniski iespējams. Šīs tiesības netiek attiecinātas uz personas datiem, kas tiek apstrādāti, lai izpildītu uz Pašvaldību attiecināmu juridisku pienākumu, vai, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs vai īstenojot pašvaldībai likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras.

·         Tiesības nebūt par automatizēta individuāla lēmuma, tostarp profilēšanas, subjektu - Katram datu subjektam ir tiesības nebūt tāda lēmuma subjektam, kurš ir balstīts tikai uz automatizētu apstrādi (bez cilvēku iesaistes), ieskaitot profilēšanu, kas rada datu subjektam tiesiskas sekas vai būtiski to ietekmē līdzīgā veidā. Informējam, ka Pašvaldība neveic automatizētu lēmumu pieņemšanu personas datu apstrādei.

·         Tiesības sūdzēties - Ja Jūs neapmierina Pašvaldības atbilde, vai uzskatāt, ka Pašvaldība veic personas datu apstrādi pretēji normatīvo aktu prasībām, Jūs varat iesniegt sūdzību uzraudzības iestādei - Datu valsts inspekcijai vai Pašvaldības norīkotajam datu aizsardzības speciālistam.

Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

 

Personas datu apstrādes nolūks: Bibliotēkas apmeklētāju uzskaite.

Pārzinis: Rēzeknes novada pašvaldība. Adrese: Atbrīvošanas aleja 95a, Rēzekne, LV 4601, reģistrācijas Nr. 90009112679, Tālr. 64622238, epasts: info@rezeknesnovads.lv 

Datu aizsardzības speciālists: Raivis Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Raivis@grubesbirojs.lv un Viesturs Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Viesturs@grubesbirojs.lv

Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta a) apakšpunkts.

Personas datu papildus ieguves avoti: Bibliotēkas apmeklētāju uzskaites informācijas sistēma "Alise".

Personas datu glabāšanas ilgums: 5 gadi.

Personas datu saņēmēji: Datu subjekts (fiziskā persona) par sevi; Pašvaldības pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs, kas sniedz Pašvaldībai noteiktu pakalpojumu atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas; Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.

Datu subjekta tiesības: Jūsu tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai:

·         Tiesības būt informētam - Jums ir tiesības tikt informētam, pārredzamā un saprotamā veidā saņemot informāciju par veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības piekļūt personas datiem - Jums ir tiesības pieprasīt informāciju no Pašvaldības par Jūsu veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības personas datu labošanai - ja uzskatāt, ka informācija par Jums ir nepareiza vai nepilnīga, Jums ir tiesības lūgt Pašvaldībai tos labot. ņemot vērā Jūsu pieprasījumu, Pašvaldība nodrošinās Jūsu personas datu labošanu, ja tie ir neatbilstoši, nepilnīgi un / vai neprecīzi. Ja tomēr Pašvaldība nolems nelabot Jūsu personas datus, Pašvaldība Jums sniegs skaidrojumu, kāpēc tie netiks laboti.

·         Tiesības atsaukt piekrišanu personas datu apstrādei - ciktāl Pašvaldība apstrādā Jūsu personas datus, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, Jums ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei. Šādā gadījumā Pašvaldība pārtrauks apstrādāt Jūsu personas datus tam nolūkam, kādam Jūs devāt savu piekrišanu. 

·         Tiesības pieprasīt personas datu dzēšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības prasīt Pašvaldībai dzēst Jūsu personas datus (piemēram, gadījumos, ja Jūsu personas datu apstrādes likumiskais pamatojums balstās tikai uz Jūsu sniegto piekrišanu). Savukārt, ja Jūsu personas datu apstrādi regulē un nosaka ārējie normatīvie akti, Pašvaldībai visticamāk nebūs tiesības dzēst Jūsu personas datus. 

·         Tiesības ierobežot vai iebilst pret datu apstrādes veikšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības pieprasīt Pašvaldībai uz laiku ierobežot Jūsu personas datu apstrādi (piemēram, gadījumos, ja datu subjekts ir konstatējis neprecizitātes savos personas datos un Pašvaldībai nepieciešams laiks datu precizitātes pārbaudei vai arī datu subjekts var iebilst pret personas datu izmantošanu profilēšanā, tiešās tirgvedības nolūkos, vai arī zinātniskās vai vēstures pētniecības nolūkos vai statistikas nolūkos, izņemot, ja apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs). Informācijai, ja Jūs pieprasāt, lai Jūsu datu apstrāde tiek ierobežota, vai Jūs iebilstat pret datu apstrādi, tas var ietekmēt Jūsu iespējas saņemt Pašvaldības pakalpojumus. 

·         Tiesības uz personas datu pārnesamību - Jums ir tiesības saņemt vai nodot savus personas datus tālāk citai trešajai personai. Ja Pašvaldība apstrādā personas datus saskaņā ar datu subjekta piekrišanu vai pamatojoties uz līgumu, un tie ir saglabāti strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā, datu subjektam ir tiesības lūgt personas datu nosūtīšanu tieši no viena pārziņa citam pārzinim, ja tas ir tehniski iespējams. Šīs tiesības netiek attiecinātas uz personas datiem, kas tiek apstrādāti, lai izpildītu uz Pašvaldību attiecināmu juridisku pienākumu, vai, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs vai īstenojot pašvaldībai likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras.

·         Tiesības nebūt par automatizēta individuāla lēmuma, tostarp profilēšanas, subjektu - Katram datu subjektam ir tiesības nebūt tāda lēmuma subjektam, kurš ir balstīts tikai uz automatizētu apstrādi (bez cilvēku iesaistes), ieskaitot profilēšanu, kas rada datu subjektam tiesiskas sekas vai būtiski to ietekmē līdzīgā veidā. Informējam, ka Pašvaldība neveic automatizētu lēmumu pieņemšanu personas datu apstrādei.

·         Tiesības sūdzēties - Ja Jūs neapmierina Pašvaldības atbilde, vai uzskatāt, ka Pašvaldība veic personas datu apstrādi pretēji normatīvo aktu prasībām, Jūs varat iesniegt sūdzību uzraudzības iestādei - Datu valsts inspekcijai vai Pašvaldības norīkotajam datu aizsardzības speciālistam.

Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

 

Personas datu apstrādes nolūks: Klientu uzskaite apsaimniekošanas un uzturēšanas pakalpojumu nodrošināšanai.

Pārzinis: Rēzeknes novada pašvaldība. Adrese: Atbrīvošanas aleja 95a, Rēzekne, LV 4601, reģistrācijas Nr. 90009112679, Tālr. 64622238, epasts: info@rezeknesnovads.lv 

Datu aizsardzības speciālists: Raivis Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Raivis@grubesbirojs.lv un Viesturs Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Viesturs@grubesbirojs.lv

Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: : Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta a) apakšpunkts un b) apakšpunkts.

Personas datu glabāšanas ilgums: 10 gadi.

Personas datu saņēmēji: Datu subjekts (fiziskā persona) par sevi; Pašvaldības pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs, kas sniedz Pašvaldībai noteiktu pakalpojumu atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas; Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.

Datu subjekta tiesības: Jūsu tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai:

·         Tiesības būt informētam - Jums ir tiesības tikt informētam, pārredzamā un saprotamā veidā saņemot informāciju par veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības piekļūt personas datiem - Jums ir tiesības pieprasīt informāciju no Pašvaldības par Jūsu veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības personas datu labošanai - ja uzskatāt, ka informācija par Jums ir nepareiza vai nepilnīga, Jums ir tiesības lūgt Pašvaldībai tos labot. ņemot vērā Jūsu pieprasījumu, Pašvaldība nodrošinās Jūsu personas datu labošanu, ja tie ir neatbilstoši, nepilnīgi un / vai neprecīzi. Ja tomēr Pašvaldība nolems nelabot Jūsu personas datus, Pašvaldība Jums sniegs skaidrojumu, kāpēc tie netiks laboti.

·         Tiesības atsaukt piekrišanu personas datu apstrādei - ciktāl Pašvaldība apstrādā Jūsu personas datus, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, Jums ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei. Šādā gadījumā Pašvaldība pārtrauks apstrādāt Jūsu personas datus tam nolūkam, kādam Jūs devāt savu piekrišanu. 

·         Tiesības pieprasīt personas datu dzēšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības prasīt Pašvaldībai dzēst Jūsu personas datus (piemēram, gadījumos, ja Jūsu personas datu apstrādes likumiskais pamatojums balstās tikai uz Jūsu sniegto piekrišanu). Savukārt, ja Jūsu personas datu apstrādi regulē un nosaka ārējie normatīvie akti, Pašvaldībai visticamāk nebūs tiesības dzēst Jūsu personas datus. 

·         Tiesības ierobežot vai iebilst pret datu apstrādes veikšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības pieprasīt Pašvaldībai uz laiku ierobežot Jūsu personas datu apstrādi (piemēram, gadījumos, ja datu subjekts ir konstatējis neprecizitātes savos personas datos un Pašvaldībai nepieciešams laiks datu precizitātes pārbaudei vai arī datu subjekts var iebilst pret personas datu izmantošanu profilēšanā, tiešās tirgvedības nolūkos, vai arī zinātniskās vai vēstures pētniecības nolūkos vai statistikas nolūkos, izņemot, ja apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs). Informācijai, ja Jūs pieprasāt, lai Jūsu datu apstrāde tiek ierobežota, vai Jūs iebilstat pret datu apstrādi, tas var ietekmēt Jūsu iespējas saņemt Pašvaldības pakalpojumus. 

·         Tiesības uz personas datu pārnesamību - Jums ir tiesības saņemt vai nodot savus personas datus tālāk citai trešajai personai. Ja Pašvaldība apstrādā personas datus saskaņā ar datu subjekta piekrišanu vai pamatojoties uz līgumu, un tie ir saglabāti strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā, datu subjektam ir tiesības lūgt personas datu nosūtīšanu tieši no viena pārziņa citam pārzinim, ja tas ir tehniski iespējams. Šīs tiesības netiek attiecinātas uz personas datiem, kas tiek apstrādāti, lai izpildītu uz Pašvaldību attiecināmu juridisku pienākumu, vai, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs vai īstenojot pašvaldībai likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras.

·         Tiesības nebūt par automatizēta individuāla lēmuma, tostarp profilēšanas, subjektu - Katram datu subjektam ir tiesības nebūt tāda lēmuma subjektam, kurš ir balstīts tikai uz automatizētu apstrādi (bez cilvēku iesaistes), ieskaitot profilēšanu, kas rada datu subjektam tiesiskas sekas vai būtiski to ietekmē līdzīgā veidā. Informējam, ka Pašvaldība neveic automatizētu lēmumu pieņemšanu personas datu apstrādei.

·         Tiesības sūdzēties - Ja Jūs neapmierina Pašvaldības atbilde, vai uzskatāt, ka Pašvaldība veic personas datu apstrādi pretēji normatīvo aktu prasībām, Jūs varat iesniegt sūdzību uzraudzības iestādei - Datu valsts inspekcijai vai Pašvaldības norīkotajam datu aizsardzības speciālistam.

Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

 

Personas datu apstrādes nolūks: Pansionāta iemītnieku uzskaite.

Pārzinis: Rēzeknes novada pašvaldība. Adrese: Atbrīvošanas aleja 95a, Rēzekne, LV 4601, reģistrācijas Nr. 90009112679, Tālr. 64622238, epasts: info@rezeknesnovads.lv 

Datu aizsardzības speciālists: Raivis Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Raivis@grubesbirojs.lv un Viesturs Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Viesturs@grubesbirojs.lv

Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta a) apakšpunkts un c) apakšpunkts (“Ārstniecības likums” un "Pacientu tiesību likums", un uz šo likumu pamata izdotie tiesību akti)  un 9.panta a) apakšpunkts, c) apakšpunkts un h) apakšpunkts.

Personas datu papildus ieguves avoti: Datu subjekta sniegtā informācija, Nacionālā veselības dienesta Vadības informācijas sistēma "VIS" (E-veselības sistēma).

Personas datu glabāšanas maksimālais ilgums: 40 gadi.

Personas datu saņēmēji: Datu subjekts (fiziskā persona) par sevi; Pašvaldības pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs, kas sniedz Pašvaldībai noteiktu pakalpojumu atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas; Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.

Datu subjekta tiesības: Jūsu tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai:

·         Tiesības būt informētam - Jums ir tiesības tikt informētam, pārredzamā un saprotamā veidā saņemot informāciju par veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības piekļūt personas datiem - Jums ir tiesības pieprasīt informāciju no Pašvaldības par Jūsu veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības personas datu labošanai - ja uzskatāt, ka informācija par Jums ir nepareiza vai nepilnīga, Jums ir tiesības lūgt Pašvaldībai tos labot. ņemot vērā Jūsu pieprasījumu, Pašvaldība nodrošinās Jūsu personas datu labošanu, ja tie ir neatbilstoši, nepilnīgi un / vai neprecīzi. Ja tomēr Pašvaldība nolems nelabot Jūsu personas datus, Pašvaldība Jums sniegs skaidrojumu, kāpēc tie netiks laboti.

·         Tiesības atsaukt piekrišanu personas datu apstrādei - ciktāl Pašvaldība apstrādā Jūsu personas datus, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, Jums ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei. Šādā gadījumā Pašvaldība pārtrauks apstrādāt Jūsu personas datus tam nolūkam, kādam Jūs devāt savu piekrišanu. 

·         Tiesības pieprasīt personas datu dzēšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības prasīt Pašvaldībai dzēst Jūsu personas datus (piemēram, gadījumos, ja Jūsu personas datu apstrādes likumiskais pamatojums balstās tikai uz Jūsu sniegto piekrišanu). Savukārt, ja Jūsu personas datu apstrādi regulē un nosaka ārējie normatīvie akti, Pašvaldībai visticamāk nebūs tiesības dzēst Jūsu personas datus. 

·         Tiesības ierobežot vai iebilst pret datu apstrādes veikšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības pieprasīt Pašvaldībai uz laiku ierobežot Jūsu personas datu apstrādi (piemēram, gadījumos, ja datu subjekts ir konstatējis neprecizitātes savos personas datos un Pašvaldībai nepieciešams laiks datu precizitātes pārbaudei vai arī datu subjekts var iebilst pret personas datu izmantošanu profilēšanā, tiešās tirgvedības nolūkos, vai arī zinātniskās vai vēstures pētniecības nolūkos vai statistikas nolūkos, izņemot, ja apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs). Informācijai, ja Jūs pieprasāt, lai Jūsu datu apstrāde tiek ierobežota, vai Jūs iebilstat pret datu apstrādi, tas var ietekmēt Jūsu iespējas saņemt Pašvaldības pakalpojumus. 

·         Tiesības uz personas datu pārnesamību - Jums ir tiesības saņemt vai nodot savus personas datus tālāk citai trešajai personai. Ja Pašvaldība apstrādā personas datus saskaņā ar datu subjekta piekrišanu vai pamatojoties uz līgumu, un tie ir saglabāti strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā, datu subjektam ir tiesības lūgt personas datu nosūtīšanu tieši no viena pārziņa citam pārzinim, ja tas ir tehniski iespējams. Šīs tiesības netiek attiecinātas uz personas datiem, kas tiek apstrādāti, lai izpildītu uz Pašvaldību attiecināmu juridisku pienākumu, vai, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs vai īstenojot pašvaldībai likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras.

·         Tiesības nebūt par automatizēta individuāla lēmuma, tostarp profilēšanas, subjektu - Katram datu subjektam ir tiesības nebūt tāda lēmuma subjektam, kurš ir balstīts tikai uz automatizētu apstrādi (bez cilvēku iesaistes), ieskaitot profilēšanu, kas rada datu subjektam tiesiskas sekas vai būtiski to ietekmē līdzīgā veidā. Informējam, ka Pašvaldība neveic automatizētu lēmumu pieņemšanu personas datu apstrādei.

·         Tiesības sūdzēties - Ja Jūs neapmierina Pašvaldības atbilde, vai uzskatāt, ka Pašvaldība veic personas datu apstrādi pretēji normatīvo aktu prasībām, Jūs varat iesniegt sūdzību uzraudzības iestādei - Datu valsts inspekcijai vai Pašvaldības norīkotajam datu aizsardzības speciālistam.

Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

 

 

Personas datu apstrādes nolūks: Klientu (pacientu) uzskaite Veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas nodrošināšanai.  

Pārzinis: Rēzeknes novada pašvaldība. Adrese: Atbrīvošanas aleja 95a, Rēzekne, LV 4601, reģistrācijas Nr. 90009112679, Tālr. 64622238, epasts: info@rezeknesnovads.lv 

Datu aizsardzības speciālists: Raivis Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Raivis@grubesbirojs.lv un Viesturs Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Viesturs@grubesbirojs.lv

Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: Vispārīgās datu aizsardzības

regulas 6.panta 1.punkta a) apakšpunkts un c) apakšpunkts (“Ārstniecības likums” un "Pacientu tiesību likums", un uz šo likumu pamata izdotie tiesību akti)  un 9.panta a) apakšpunkts, c) apakšpunkts un h) apakšpunkts.

Personas datu papildus ieguves avoti: Datu subjekta sniegtā informācija, Nacionālā veselības dienesta Vadības informācijas sistēma "VIS" (E-veselības sistēma).

Personas datu glabāšanas maksimālais ilgums: 40 gadi.

Personas datu saņēmēji: Datu subjekts (fiziskā persona) par sevi; Pašvaldības pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs, kas sniedz Pašvaldībai noteiktu pakalpojumu atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas; Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.

Datu subjekta tiesības: Jūsu tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai:

·         Tiesības būt informētam - Jums ir tiesības tikt informētam, pārredzamā un saprotamā veidā saņemot informāciju par veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības piekļūt personas datiem - Jums ir tiesības pieprasīt informāciju no Pašvaldības par Jūsu veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības personas datu labošanai - ja uzskatāt, ka informācija par Jums ir nepareiza vai nepilnīga, Jums ir tiesības lūgt Pašvaldībai tos labot. ņemot vērā Jūsu pieprasījumu, Pašvaldība nodrošinās Jūsu personas datu labošanu, ja tie ir neatbilstoši, nepilnīgi un / vai neprecīzi. Ja tomēr Pašvaldība nolems nelabot Jūsu personas datus, Pašvaldība Jums sniegs skaidrojumu, kāpēc tie netiks laboti.

·         Tiesības atsaukt piekrišanu personas datu apstrādei - ciktāl Pašvaldība apstrādā Jūsu personas datus, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, Jums ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei. Šādā gadījumā Pašvaldība pārtrauks apstrādāt Jūsu personas datus tam nolūkam, kādam Jūs devāt savu piekrišanu. 

·         Tiesības pieprasīt personas datu dzēšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības prasīt Pašvaldībai dzēst Jūsu personas datus (piemēram, gadījumos, ja Jūsu personas datu apstrādes likumiskais pamatojums balstās tikai uz Jūsu sniegto piekrišanu). Savukārt, ja Jūsu personas datu apstrādi regulē un nosaka ārējie normatīvie akti, Pašvaldībai visticamāk nebūs tiesības dzēst Jūsu personas datus. 

·         Tiesības ierobežot vai iebilst pret datu apstrādes veikšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības pieprasīt Pašvaldībai uz laiku ierobežot Jūsu personas datu apstrādi (piemēram, gadījumos, ja datu subjekts ir konstatējis neprecizitātes savos personas datos un Pašvaldībai nepieciešams laiks datu precizitātes pārbaudei vai arī datu subjekts var iebilst pret personas datu izmantošanu profilēšanā, tiešās tirgvedības nolūkos, vai arī zinātniskās vai vēstures pētniecības nolūkos vai statistikas nolūkos, izņemot, ja apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs). Informācijai, ja Jūs pieprasāt, lai Jūsu datu apstrāde tiek ierobežota, vai Jūs iebilstat pret datu apstrādi, tas var ietekmēt Jūsu iespējas saņemt Pašvaldības pakalpojumus. 

·         Tiesības uz personas datu pārnesamību - Jums ir tiesības saņemt vai nodot savus personas datus tālāk citai trešajai personai. Ja Pašvaldība apstrādā personas datus saskaņā ar datu subjekta piekrišanu vai pamatojoties uz līgumu, un tie ir saglabāti strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā, datu subjektam ir tiesības lūgt personas datu nosūtīšanu tieši no viena pārziņa citam pārzinim, ja tas ir tehniski iespējams. Šīs tiesības netiek attiecinātas uz personas datiem, kas tiek apstrādāti, lai izpildītu uz Pašvaldību attiecināmu juridisku pienākumu, vai, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs vai īstenojot pašvaldībai likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras.

·         Tiesības nebūt par automatizēta individuāla lēmuma, tostarp profilēšanas, subjektu - Katram datu subjektam ir tiesības nebūt tāda lēmuma subjektam, kurš ir balstīts tikai uz automatizētu apstrādi (bez cilvēku iesaistes), ieskaitot profilēšanu, kas rada datu subjektam tiesiskas sekas vai būtiski to ietekmē līdzīgā veidā. Informējam, ka Pašvaldība neveic automatizētu lēmumu pieņemšanu personas datu apstrādei.

·         Tiesības sūdzēties - Ja Jūs neapmierina Pašvaldības atbilde, vai uzskatāt, ka Pašvaldība veic personas datu apstrādi pretēji normatīvo aktu prasībām, Jūs varat iesniegt sūdzību uzraudzības iestādei - Datu valsts inspekcijai vai Pašvaldības norīkotajam datu aizsardzības speciālistam.

Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

 

 

Personas datu apstrādes nolūks: Muzeju (nemateriālā kultūras mantojuma) krājumu uzskaite. 

Pārzinis: Rēzeknes novada pašvaldība. Adrese: Atbrīvošanas aleja 95a, Rēzekne, LV 4601, reģistrācijas Nr. 90009112679, Tālr. 64622238, epasts: info@rezeknesnovads.lv 

Datu aizsardzības speciālists: Raivis Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Raivis@grubesbirojs.lv un Viesturs Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Viesturs@grubesbirojs.lv

Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums: Vispārīgās datu aizsardzības

regulas 6.panta 1.punkta a) apakšpunkts un c) apakšpunkts (“Muzeju likums” un uz šo likumu pamata izdotie tiesību akti.

Personas datu papildus ieguves avoti: Datu subjekta sniegtā informācija.

Personas datu glabāšanas maksimālais ilgums: 5 gadi.

Personas datu saņēmēji: Datu subjekts (fiziskā persona) par sevi; Pašvaldības pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs, kas sniedz Pašvaldībai noteiktu pakalpojumu atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas; Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.

Datu subjekta tiesības: Jūsu tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai:

·         Tiesības būt informētam - Jums ir tiesības tikt informētam, pārredzamā un saprotamā veidā saņemot informāciju par veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības piekļūt personas datiem - Jums ir tiesības pieprasīt informāciju no Pašvaldības par Jūsu veikto personas datu apstrādi.

·         Tiesības personas datu labošanai - ja uzskatāt, ka informācija par Jums ir nepareiza vai nepilnīga, Jums ir tiesības lūgt Pašvaldībai tos labot. ņemot vērā Jūsu pieprasījumu, Pašvaldība nodrošinās Jūsu personas datu labošanu, ja tie ir neatbilstoši, nepilnīgi un / vai neprecīzi. Ja tomēr Pašvaldība nolems nelabot Jūsu personas datus, Pašvaldība Jums sniegs skaidrojumu, kāpēc tie netiks laboti.

·         Tiesības atsaukt piekrišanu personas datu apstrādei - ciktāl Pašvaldība apstrādā Jūsu personas datus, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, Jums ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei. Šādā gadījumā Pašvaldība pārtrauks apstrādāt Jūsu personas datus tam nolūkam, kādam Jūs devāt savu piekrišanu. 

·         Tiesības pieprasīt personas datu dzēšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības prasīt Pašvaldībai dzēst Jūsu personas datus (piemēram, gadījumos, ja Jūsu personas datu apstrādes likumiskais pamatojums balstās tikai uz Jūsu sniegto piekrišanu). Savukārt, ja Jūsu personas datu apstrādi regulē un nosaka ārējie normatīvie akti, Pašvaldībai visticamāk nebūs tiesības dzēst Jūsu personas datus. 

·         Tiesības ierobežot vai iebilst pret datu apstrādes veikšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības pieprasīt Pašvaldībai uz laiku ierobežot Jūsu personas datu apstrādi (piemēram, gadījumos, ja datu subjekts ir konstatējis neprecizitātes savos personas datos un Pašvaldībai nepieciešams laiks datu precizitātes pārbaudei vai arī datu subjekts var iebilst pret personas datu izmantošanu profilēšanā, tiešās tirgvedības nolūkos, vai arī zinātniskās vai vēstures pētniecības nolūkos vai statistikas nolūkos, izņemot, ja apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs). Informācijai, ja Jūs pieprasāt, lai Jūsu datu apstrāde tiek ierobežota, vai Jūs iebilstat pret datu apstrādi, tas var ietekmēt Jūsu iespējas saņemt Pašvaldības pakalpojumus. 

·         Tiesības uz personas datu pārnesamību - Jums ir tiesības saņemt vai nodot savus personas datus tālāk citai trešajai personai. Ja Pašvaldība apstrādā personas datus saskaņā ar datu subjekta piekrišanu vai pamatojoties uz līgumu, un tie ir saglabāti strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā, datu subjektam ir tiesības lūgt personas datu nosūtīšanu tieši no viena pārziņa citam pārzinim, ja tas ir tehniski iespējams. Šīs tiesības netiek attiecinātas uz personas datiem, kas tiek apstrādāti, lai izpildītu uz Pašvaldību attiecināmu juridisku pienākumu, vai, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs vai īstenojot pašvaldībai likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras.

·         Tiesības nebūt par automatizēta individuāla lēmuma, tostarp profilēšanas, subjektu - Katram datu subjektam ir tiesības nebūt tāda lēmuma subjektam, kurš ir balstīts tikai uz automatizētu apstrādi (bez cilvēku iesaistes), ieskaitot profilēšanu, kas rada datu subjektam tiesiskas sekas vai būtiski to ietekmē līdzīgā veidā. Informējam, ka Pašvaldība neveic automatizētu lēmumu pieņemšanu personas datu apstrādei.

·         Tiesības sūdzēties - Ja Jūs neapmierina Pašvaldības atbilde, vai uzskatāt, ka Pašvaldība veic personas datu apstrādi pretēji normatīvo aktu prasībām, Jūs varat iesniegt sūdzību uzraudzības iestādei - Datu valsts inspekcijai vai Pašvaldības norīkotajam datu aizsardzības speciālistam.

Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

 

 

Click to listen highlighted text!