Rēzeknes novada pašvaldības dāvinājums devās uz Ukrainu

27.aprīlī ceļu uz Ukrainu uzsāka kravas mašīna ar 4 tonnām jeb 12 tūkstošiem gaļas konservu bundžiņu no "Rēzeknes gaļas kombināta". Ziedojums iegādāts par Rēzeknes novada pašvaldības budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Kā paredz Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likuma 11. pants, pašvaldības, pamatojoties uz domes deputātu balsojumu, ir tiesīgas dāvināt (ziedot) finanšu līdzekļus vai mantu Ukrainas sabiedrības atbalstam, tāpēc Rēzeknes novada domes deputāti 7. aprīļa sēdē vienbalsīgi lēma par ziedojumu 10 tūkstošu Eur apmērā. Šādus dāvinājumus atbalstījušas arī vairākas citas Latvijas pašvaldības. "Lai šis dāvinājums būtu ne vien ļoti noderīgs Ukrainas iedzīvotājiem, bet vienlaicīgi atbalstītu arī vietējos ražotājus, deputāti vienojās, ka tiks iegādāti vietējo uzņēmēju ražoti pārtikas produkti," pastāstīja Rēzeknes novada domes priekšsēdētāja vietniece Ērika Teirumnieka. "Tika veikta cenu aptauja, kurā par finansiāli izdevīgāko atzīts "Rēzeknes gaļas kombināta" piedāvājums." Sadarbībā ar Rēzeknes gaļas kombinātu tika sagādāta humānās palīdzības krava.

Kravas mašīnu dāvinājuma transportēšanai atsūtīja ziedojumu saņēmēji – Mižgirjas (Міжгір'я) pašvaldība Ukrainā, kam marta beigās jau tika sūtīta iedzīvotāju kopīgi saziedotā palīdzības krava. Mižgirjā pašos Ukrainas rietumos šobrīd karadarbība nenotiek, tāpēc šī pašvaldība aktīvi iesaistās palīdzības sniegšanā tiem Ukrainas reģioniem, kas bijuši kara epicentrā un kur cilvēki zaudējuši visu – mājas, iedzīvi, darbu un iztikas līdzekļus. Ziedojumu saņēmēji rakstīja, ka situācija vēl aizvien ir ļoti smaga, tāpēc ar lielu pateicību tiek pieņemts katrs palīdzības sūtījums. Arī turpmāk iespēju robežās centīsimies atbalstīt Ukrainas tautu. Būsim vienoti!

Click to listen highlighted text!